Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nezastavitelný Djokovič vyrovnal Lendla, odolá McEnroe?

Roland Garros

  17:33
MADRID - Tenista Novak Djokovič porazil ve třetím kole turnaje v Madridu Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze 6:1, 6:2 a připsal si 29. letošní vítězství. Třiadvacetiletý Srb vyrovnal nejlepší vstup do sezony od roku 1989, kdy stejnou sérii bez porážky předvedl Ivan Lendl.

Novak Djokovič. foto: ČTK

Djokovič, který navíc v součtu s prosincovým finále Davisova poháru proti Francii neprohrál celkem 31 zápasů v řadě, na madridské antuce porazil Garcíu-Lópeze za 51 minut. Čtvrtfinálovým soupeřem druhého hráče světa bude buď Ukrajinec Sergej Stachovskij, nebo domácí tenista David Ferrer.

Od nejdelší vítězné série v úvodu sezony Djokoviče dělí 13 zápasů. Rekord Open éry drží Američan John McEnroe, který v roce 1984 vyhrál 42 zápasů za sebou. Do čtvrtfinále prošel také první hráč světa Rafael Nadal. Španělský tenista postoupil bez boje poté, co kvůli bolestem levé kyčle odstoupil Juan Martín Del Potro. Zranění ohrožuje Argentincovu účast na druhém grandslamu sezony Roland Garros.

"Snad to není nic vážného. Určitě nebudu hrát příští týden v Římě a nevím, jestli se stihnu dát do pořádku před dalším turnajem v Nice a Roland Garros," řekl Del Potro. Ženská světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska skončila v Madridu před branami čtvrtfinále. Podruhé během dvanácti dnů prohrála s Němkou Julií Görgesovou, které ve třetím kole podlehla 4:6, 6:1 a 3:6.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!