Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

'Nezdolný' Djokovič padl. Ve finále Murrayovi vzdal

Sport

  20:14
CINCINNATI - Světová tenisová jednička Srb Novak Djokovič dnes vzdal finále turnaje Masters v Cincinnati kvůli bolavému ramenu za stavu 6:4 a 3:0 pro Brita Andyho Murrayho. Djokovič, kterému v semifinále ze stejných důvodů skrečoval zápas Tomáš Berdych, si tak v generálce na US Open připsal druhou porážku v sezoně.

Novak Djokovič foto: Reuters

Čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu naposledy prohrál v semifinále Roland Garros se Švýcarem Rogerem Federerem. Od té doby zvítězil v 16 zápasech za sebou, v tomto roce má famózní bilanci 57:2.

ČTĚTE TAKÉ

V Cincinnati útočil na desátý letošní titul, ale po prvním setu ve finále si nechal rameno ošetřit a nakonec kvůli zdravotním potížím souboj s Murraym nedohrál.

"Pozitivní je, že do začátku US Open zbývá osm dní. Věřím, že se do té doby zotavím a budu připravený," uvedl Djokovič. Rameno ho zlobilo asi deset dní, ale až do finále s tím dokázal hrát. Proti Murraymu ho však výrazně omezovalo při podání a forhendu.

Krátce po jeho skreči se na tenisový areál spustil prudký déšť, takže kdyby vydržel na kurtu o něco déle, získal by delší čas na ošetření. Djokovič však uvedl, že by stejně ze zápasu odstoupil. "Možná bych ještě zvládl pár gamů, ale co pak? Hráče jako Murrayho s jedním úderem neporazím," prohlásil Srb, jenž zdolal v lednu Murrayho ve finále Australian Open.

Čtyřiadvacetiletý Skot navázal v Cincinnati na triumf z roku 2008 a celkem získal sedmé prvenství na turnaji série Masters. V letošní sezoně vybojoval čtvrtý hráč světa druhý titul, za který obdržel prémii 496.000 dolarů (8,4 milionu korun).

Výsledky turnaje série Masters v Cincinnati

Muži (dotace 2,592.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Murray (4-Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 3:0 skreč.

Autor: