Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ničí ho rakovina, přesto září v barevném saku. Slavný reportér inspiruje Ameriku

Sport

  12:30
PRAHA - Mezi novináři si ho určitě nespletete. Americký sportovní reportér a komentátor Craig Sager z homogenní šedé masy vystupuje nošením výrazných obleků a kravat. Ať už tvoří jakkoliv (ne)představitelné kombinace, jsou křiklavě barevné či ostře vzorované, usměvavý pětašedesátiletý chlapík se jich zaručeně nelekne.

Reportér Craig Sager ve výrazném saku foto: Reprofoto

Basketbalový odborník se přitom vůbec neřídí proměnlivými módními diktáty, už léta je věrný jedinému stylu...

Stylu, kterým právě nyní začal inspirovat tisíce krajanů.

Spolupracovník významných amerických televizí trpí zákeřnou chorobou – akutní myeloidní leukemií, nádorovým onemocněním vycházejícím z buněk kostní dřeně.

Jako gesto podpory v Sagerově boji o život se nyní řada fanoušků basketbalové NBA začala odívat do pestrého, výstředního oblečení. Příznivci reportéra se účastní sbírek a kampaní, které mají motivovat lidi k dárcovství kostní dřeně a pomoci při hledání léku na tuto a jiné druhy rakoviny krve.

Když byla v roce 2014 Sagerovi diagnostikována leukemie, zanechal veškeré práce, aby se mohl věnovat léčbě. Po transplantaci kostní dřeně svého syna prohlásil, že příznaky nemoci odezněly. Vrátil se tak před televizní kamery, kde znovu bavil diváky svým energickým šatstvem, věcnými postřehy a rozhovory s hvězdami.

Bohužel radost z příznivě se vyvíjející terapie rychle vyprchala... Minulý týden v pořadu Real Sports na HBO Sager prohlásil, že se choroba vrátila. „Chtěl bych všem poděkovat za trvalou podporu,“ řekl komentátor. „Pokud se neléčíte, typická prognóza zní tři až šest měsíců života. Já mám ale tu nejlepší léčbu na světě a jsem přesvědčený, že svou bitvu vyhraji,“ dodal.

Mezitím sociální sítě v zámoří zaplavily fotografie mužů ve výrazných oblecích. Doprovází je příznačný hashtag #SagerStrong (silný Sager). Sager totiž inspiruje nejen svítivými módními kreacemi, ale právě i silou a vytrvalostí. Při vší podpoře, které se mu od veřejnosti dostalo, totiž slíbil, že už podruhé mikrofon neodloží...

25.října 2016 v 06:08, příspěvek archivován: 26.října 2016 v 21:40

Twitter debuts #SagerStrong hashtag in support of Craig Sager https://t.co/UV8c6DKZjU https://t.co/FLVSWnzfAx

24.září 2016 v 03:45, příspěvek archivován: 26.října 2016 v 21:41

My little grain of salt to help fight children’s and all #cancer alongside @SilvermanShow #sagerstrong https://t.co/gWuoBvcJWG

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!