Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Favoritku nezaskočila. Vaidišová vypadla v Monterrey v prvním kole

Australian Open

  8:01
MONTERREY - Tenistka Nicole Vaidišová na první výhru na WTA Tour po pěti letech nedosáhla. V Monterrey po postupu z kvalifikace podlehla v úvodním kole 1:6, 6:7 nejvýše nasazené hráčce Aně Ivanovičové ze Srbska.

Tenistka Nicole Vaidišová. foto: Instagram Nicole Vaidišová

Bývalá sedmá hráčka světa Vaidišová se představila v hlavní soutěži turnaje WTA poprvé od února roku 2010, kdy hrála v Memphisu. Kvůli tomu, že pondělní program v Monterrey zrušil déšť, absolvovala v Mexiku během úterka dva zápasy.

Pětadvacetiletá Češka nejprve ve třetím kole kvalifikace zdolala 6:3, 6:2 Arinu Rodionovovou z Austrálie a los jí následně přisoudil nejtěžší možnou soupeřku Ivanovičovou.

„Když jsem viděla, že budu hrát proti ní, věděla jsem, že to bude těžký zápas, protože je to skvělá hráčka,“ uvedla bývalá světová jednička, jež Vaidišovou v první části její kariéry porazila třikrát ze čtyř zápasů.

Aktuální šestá hráčka žebříčku Ivanovičová potvrzovala od úvodu roli favoritky. První set získala za 25 minut 6:1 a ve druhém se dostala do vedení 3:0.

Nicole Vaidišová.
Ester Sátorová (vlevo), přítelkyně Tomáše Berdycha, a Nicole Vaidišová-Štěpánková, manželka Radka Štěpánka.

Pak ale Vaidišová zabrala, získala pět z následujících šesti gamů a sada dospěla do tie-breaku. V něm česká tenistka ještě vedla 4:3, Ivanovičová ale čtyřmi body v řadě po hodině a čtvrt ukončila zápas.

„Ve druhém setu hrála fakt dobře a předvedla několik opravdu povedených úderů,“ ocenila vítězka Vaidišovou, jež do turnaje vstupovala jako 370. hráčka světa. „Jsem ráda, že jsem tie-break zvládla, protože nikdy nevíte, co se může stát ve třetím setu,“ dodala Ivanovičová.

Vaidišová skončila s tenisem na jaře roku 2010 a od té doby se podrobila dvěma operacím ramena. Loni v září se k profesionálnímu tenisu vrátila. Absolvovala osm turnajů nižší kategorie ITF a v Monterrey se díky divoké kartě do kvalifikace se poprvé představila na turnaji WTA.

Během let 2004-2008 vyhrála rodačka z Norimberku šest turnajů WTA a zahrála si semifinále Roland Garros a Australian Open a čtvrtfinále Wimbledonu. Kariéru ukončila kvůli zdravotním potížím a ztrátě motivace.

Na turnaji v Monterrey už nepokračuje ani Tereza Smitková, jež v prvním kole podlehla 4:6, 4:6 Kristině Mladenovicové z Francie.

Turnaj žen v Monterrey

Dvouhra - 1. kolo: 
Ivanovičová (1-Srb.) - Vaidišová (ČR) 6:1, 7:6 (7:4)
Erraniová (2-It.) - Davisová (USA) 6:0, 6:3
Garciaová (3-Fr.) - Knappová (It.) 7:5, 7:6 (7:5)
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Karolína Schmiedlová (SR) 4:6, 6:3, 6:0
Zvonarevová (Rus.) - Riskeová (6-USA) 6:4, 6:0
U. Radwaňská (Pol.) - Torróová (Šp.) 7:6 (7:0), 7:6 (7:3)
Babosová (Maď.) - Solerová (Šp.) 6:4, 6:3
Schiavoneová (It.) - Matteková-Sandsová (USA) 3:6, 7:6 (7:3), 6:4 
Hantuchová (7-SR) - Puigová (Portor.) 7:6 (7:1), 3:6, 7:5

Čtyřhra - 1. kolo: 
Hrdinová, Kaniaová (ČR/Pol.) - Chan Chin-wei, Thorpeová (Tchaj-wan/Fr.) 6:0, 6:7 (4:7), 10:7.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!