Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Nikdo tě nemá rád, všichni tě nenávidí, vzkázal Murray Rosolovi. Teď se utkají na US Open

Sport

  17:00
NEW YORK/PRAHA - Lukáš Rosol se v prvním kole US Open utká s Andym Murraym poprvé od semifinále loňského turnaje v Mnichově, kdy na něj Brit v zápalu boje křičel, že ho všichni na ATP Tour nenávidí. Olympijský vítěz z Ria tvrdí, že už si s Rosolem události z posledního vzájemného duelu vyříkali.

Andy Murray má s Lukášem Rosolem nevyřízené účty. Vyřídí si je v New Yorku? foto: ČTK/AP

Vaidišová promluvila o konci kariéry. 'Trpěla jsem, nyní si konečně užívám života'

Murrayho loni v květnu na antuce v Mnichově rozzuřilo, že do něj Rosol údajně úmyslně vrazil ramenem během výměny stran. Naštvaný Skot pak na českého soupeře při čekání na return mluvil nahlas: „Nikdo na tour tě nemá rád - všichni tě nenávidí“.

Po zápase Murray uznal, že si komentář mohl odpustit. Trval však na tom, že Rosolovo chování, kterým je prý známý, si vyžadovalo nějakou formu reakce.

Když Britovi při pátečním losu US Open novináři rok a čtvrt starý incident připomněli, nepřikládal mu velkou váhu.

Lukáš Rosol se raduje z vítězství

Uvedl, že po zápase s Rosolem mluvil a atmosféra mezi nimi se uklidnila. „Vlastně jsem s ním až na ten den vycházel vždycky v pohodě,“ řekl Murray.

Druhý nasazený Brit v dosavadních dvou vzájemných duelech Rosola porazil, aktuální 82. hráč světa mu však pokaždé vzal první set.

Štěpánek narazí na třináctku Rosola

Radek Štěpánek se po postupu z kvalifikace do hlavní soutěže utká v prvním kole s třicátým nasazeným Gillesem Simonem.

Sedmatřicetiletý bronzový olympijský medailista v mixu se s o šest let mladším Francouzem naposledy střetl v Davis Cupu v roce 2009 a vyhrál, celkovou bilanci má 2:1.

Kvitová po prohře s Radwaňskou další titul nepřidá

Druhý úspěšný český kvalifikant Jan Šátral, jenž si v New Yorku zahraje na grandslamu poprvé v kariéře, se v úvodním kole utká s Američanem Mackenziem McDonaldem.

Jednadvacetiletý Američan startuje díky volné kartě od organizátorů a také jeho čeká premiéra v hlavní soutěži turnaje „velké čtyřky“.

Soupeře po doplnění pátečního losu zná i Jiří Veselý. Bude jím 115. hráč světa Saket Myneni z Indie, jenž v New Yorku absolvoval svou první grandslamovou kvalifikaci a uspěl.

Kvitová narazí na ženu, s níž letos dvakrát padla

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková vstoupí do US Open zápasem s 246. hráčkou světového žebříčku Sofií Keninovou z USA.

Petře Kvitové přisoudil dnešní los v New Yorku Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, s níž letos dvakrát prohrála.

Turnajová desítka Plíšková se utká s neznámou soupeřkou, neboť sedmnáctiletá moskevská rodačka Keninová hraje převážně turnaje kategorie ITF. Do hlavní soutěže US Open se dostala na divokou kartu.

To nasazená čtrnáctka Kvitová svou soupeřku pro závěrečný grandslam sezony dobře zná. S devatenáctiletou Ostapenkovou hrála letos na tvrdém povrchu v Dauhá a na trávě v Birminghamu a oba zápasy ve třech setech prohrála.

Andy Murray.
Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru ČR - Francie, úvodní dvouhry, 15....

Třetí nasazená Češka Barbora Strýcová bude hrát v prvním kole s Rumunkou Monicou Niculescuovou.

Denise Allertové los určil bývalou světovou jedničku a turnajové číslo 29 Anu Ivanovičovou ze Srbska, Lucii Šafářové naturalizovanou Australanku Darju Gavrilovovou a Kateřině Siniakové bývalou wimbledonskou finalistku Eugenii Bouchardovou z Kanady.

Nasazená jednička Serena Williamsová dostala na první kolo nebezpečnou soupeřku Jekatěrinu Makarovovou z Ruska.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...