130 let

Eva Samková se raduje po dojezdu finále snowboardcrossu | foto: ČTK

Noční zprávy z olympiády: Samková bere bronz, Březina zajel sezonní maximum

Sport
  •   6:09
Pchjongčchang - Snowboardcrossařka Eva Samková získala pro Českou republiku třetí medaili na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Krasobruslař Michal Březina si vylepšil sezónní maximum v krátkém programu.

Čtyřiadvacetiletá Samková prošla do eliminačních jízd z prvního místa v kvalifikaci. Obhájkyně zlata ze Soči zajela nejrychlejší čas ze všech 26 závodnic na startu a nemusela tak absolvovat druhou kvalifikační jízdu.

Po druhém místě ve čtvrtfinálové jízdě ovládla své semifinále živila naději na obhajobu zlata ze Soči. Finále jí však příliš nevyšlo a po dvou třetinách trati ještě byla na poslední šesté příčce. V závěru ukázala ale neskutečnou bojovnost a předstihla tři soupeřky. Porazila ji jen vítězná Italka Moioliová a teprve šestnáctiletá Francouzka Pereira De Sousa Mabileauová. Více informací včetně ohlasů medailistky čtěte ZDE!

Březina sahal po osobním rekordu

Krasobruslař Michal Březina předvedl na zimních olympijských hrách nejlepší krátký program sezony včetně kombinace se čtverným salchowem a bezpečně postoupil do sobotních volných jízd. Získal za něj 85,15 bodu, což bylo o bezmála pět bodů více než při dosud nejlepším vystoupení na Kanadské brusli. Od osobního rekordu ho dělilo 2,5 bodu. Více informací ZDE!

Mayer šampionem Super-G

Olympijským vítězem v superobřím slalomu se stal Rakušan Matthias Mayer a ukončil nadvládu norských lyžařů v této disciplíně. Druhý skončil se ztrátou 13 setin sekund Švýcar Beat Feuz a bronz získal Nor Kjetil Jansrud. Obhájce zlata ze Soči zaostal za Mayerem o 18 setin. Feuz a Jansrud si dojeli v Koreji již pro druhou medaili. Ve sjezdu byl Nor druhý a Švýcar třetí. Celý článek o Super-G - VÍCE INFORMACÍ ČTĚTE ZDE!

Eva Samková ve finále snowboardcrossu na olympijských hrách v Pchjongčchangu
XXIII. zimní olympijské hry, snowboarding, snowboardcross, ženy, 16.února v...

Korejský Ironman vítězem skeletonu

Skeleton má poprvé olympijského vítěze z Asie. Na hrách v Pchjongčchangu vyhrál domácí reprezentant Jun Song-pin před Nikitou Tregubovem z týmu olympijských sportovců z Ruska a Britem Domem Parsonsem. Jun Song-pin, který závodí v červené kombinéze a helmě komiksového superhrdiny Iron Mana, pro sebe získal první medaili z her v kariéře a pro Koreu vybojoval třetí medaili na domácí olympiádě. 

Slováci nestačili na Donata

Slovenští hokejisté nedokázali navázat na úvodní překvapivou výhru nad Ruskem a ve svém druhém zápase na turnaji nestačili na USA 1:2. Skóre zápasu oetvřel v osmé minutě Ryan Donato, Slováci o necelou půlminutu později srovnali, ale rozhodující gól dal v úvodu poslední dvacetiminutovky znovu Donato. Američané tak částečně napravili úvodní porážku se Slovinskem - VÍCE INFORMACÍ ČTĚTE ZDE!

Shiffrinová bez medaile ve slalomu

Olympijskou vítězkou ve slalomu je švédská lyžařka Frida Hansdotterová. Největší favoritka Mikaela Shiffrinová ze Spojených států amerických, jež obhajovala zlato ze Soči, skončila den po triumfu v obřím slalomu v Pchjongčchangu bez medaile čtvrtá. Česká reprezentantka Martina Dubovská obsadila 29. místo, Gabriela Capová nedokončila druhé kolo. Více informací o slalomu žen najdete - VÍCE INFORMACÍ ČTĚTE ZDE!

Autor: