Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nominace biatlonistů na MS je téměř jasná, trenér Vítek neodtajnil pouze jméno páté ženy

Michal Krčmář dojel čtrnáctý ve stíhačce biatlonistů ve Francii. Oproti sprintu si i se čtyřmi chybami o tři místa polepšil. foto: ČTK

Praha - Jedno místo zbývá zaplnit v desetičlenné nominaci české reprezentace pro biatlonové mistrovství světa. Kvintet mužů tvoří Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a Michal Šlesingr. Mezi ženami je jasně dané kvarteto Markéta Davidová, Eva Kristejn Puskarčíková, Lucie Charvátová a Jessica Jislová, o páté člence týmu se rozhodne během tohoto týdne.
  11:55

MS začne ve výšce okolo 1600 metrů v italské v Anterselvě smíšenou štafetou 13. února a vyvrcholí 23. února závody s hromadným startem.

Asistent trenéra žen Jiří Holubec po nedělních závodech Světového poháru v Pokljuce řekl České televizi, že jistotu MS mají Davidová, Kristejn Puskarčíková, Charvátová a Jislová. „Pátá se dořeší během týdne,“ uvedl Holubec.

Otázkou je, zda bude po vleklých zdravotních problémech schopna závodit Veronika Vítková, nebo dostane šanci některá z juniorek. Dvojnásobná olympijská medailistka Vítková v sezoně startovala jen na prvním dílu SP v Östersundu, kde obsadila 45. místo ve sprintu a vytrvalostní závod kvůli únavě vzdala.

Veronika Vítková

Krčmář, Moravec a Štvrtecký si účast na MS zajistili výkony a postavením ve Světovém poháru. Další dva vzešli z návrhu trenéra. „Nebylo to úplně jednoduchý,“ řekl kouč Zdeněk Vítek. I pro Václavíka nakonec rozhodlo umístění v SP. „A pro nesporné kvality ve štafetě jsme vzali Michala Šlesingra,“ konstatoval Vítek, proč je v nominaci s kariérou se loučící trojnásobný medailista z mistrovství světa Šlesingr, který před 13 lety právě Anterselvě získal stříbro a bronz.

Teoreticky ale může v mužské sestavě dojít ke změně. „Ještě čekáme, jak dopadne juniorský šampionát. Dá se k tomu přihlídnout,“ naznačil Vítek.

Češi absolvují závěrečnou přípravu od konce týden v italském středisku Ridnaun. „Budeme se snažit trošku srovnat s vyšší nadmořskou výškou a doladit drobné věci, ale čtrnáct dnů před mistrovstvím už se s tím úplně moc udělat nedá,“ řekl Vítek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!