Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Dvojice reprezentantů v thaiboxu bezdůvodně mlátila chodce

Sport

  20:35
PRAHA - Dva bratři, kteří Českou republiku reprezentovali v bojových sportech, jsou podezřelí, že bezdůvodně mlátili chodce. Podle policie si v Praze na ulici vybírali náhodné oběti, které pak společně zbili. Napadli také německého turistu. Policie bratry Jiřího a Roberta Hoppovy obvinila z výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví, hrozí jim až deset let vězení. Uvedla to dnes televize Nova.

ilustrační foto foto: Reuters

Pražský policejní mluvčí Jan Daněk uvedl, že kriminalisté vyšetřují případ těžkého ublížení na zdraví, který spáchala dvojice mladíků v pátek 22. června krátce před půlnocí na náměstí Franze Kafky. Zraněný turista skončil s vážným zraněním hlavy v nemocnici.

Podle policistů bylo útoků mnohem víc. "Vybírají si náhodné chodce, ty osoby nikdy předtím neviděli. Mlátí je jen tak, ze zábavy," řekl televizi kriminalista, který se případem zabývá.

Robert Hopp je mistr ČR v thaiboxu, mistr ČR v K-1 a na mistrovství Evropy obsadil třetí místo. Jiří Hopp, přezdívaný Démon, je vícemistr světa low-kik, na mistrovství Evropy v thai boxu skončil také třetí.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!