Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Nový trenér Sparty vyřadil některé hráče

Sport

  19:41
PRAHA - Nový trenér fotbalistů pražské Sparty Michal Bílek přeřadil obránce Petra Lukáše, Milana Kopice a Michala Hanka do rezervního týmu, který hraje třetí ligu. K dalším změnám v kádru dojde ve druhé polovině týdne.

Sparta Praha foto: MICHAL CIZEKAFP

Bílek své rozhodnutí oznámil hráčům před ranním tréninkem. "V současné době máme čtyři stopery, takže další dva by byl velký luxus. Lukáš a Hanek by s největší pravděpodobností stejně nedostávali příležitost, takže dostali šanci hrát jinde," uvedl kouč. "Sparta potřebuje hráče, kteří jí v současné době pomohou, a o těchto fotbalistech nejsem přesvědčen," dodal Bílek.

Zatímco u Lukáše s Hankem jde o výkonnostní důvody, Kopic má v rezervním týmu získat zkušenosti. Až rozvine svůj talent, mohl by se do A-mužstva vrátit. "Mladý Kopic má určitě talent, ale zatím není vyzrálý pro první mužstvo Sparty. Momentálně nám nepomůže, v rezervním týmu se musí vykopat a zasloužit si místo v A-týmu," vysvětlil trenér.

Lukáš přišel do Sparty loni v létě jako kapitán Liberce a jeden z nejuznávanějších obránců české ligy. Na Letné se však výrazněji neprosadil a postupně se ze sestavy vytratil. Jeho kolegu ze středu obrany slovenského reprezentanta Hanka pak z Dynama Moskva v zimě přivedl bývalý trenér Sparty Stanislav Griga. Ovšem Hanek hned v prvním utkání zklamal a dvěma hrubými chybami pomohl Liberci k vítězství. Poté se do sestavy dostal už jen jednou, v derby se Slavií. Nyní si podle vyjádření Sparty bude Hanek hledat nové angažmá na Slovensku.

Talentovaný levý obránce Kopic přišel do Sparty během letní přestávky z Jihlavy. Pro něj nebude přeřazení do B-mužstva příliš zásadní změnou, jelikož s ním zatím odehrál většinu utkání a s prvním týmem pouze trénoval.

Autor: