Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Nymburk prohrál v Jadranské lize potřetí za sebou, tentokrát v Záhřebu

Sport

  19:18
ZÁHŘEB - Basketbalisté Nymburku prohráli v Jadranské lize potřetí za sebou, tentokrát na půdě Cedevity Záhřeb 78:80. Po deseti kolech tak mají bilanci pěti výher a pěti porážek a zůstávají ve středu tabulky.

Válečná porada basketbalového Nymburka. foto: www.basket-nymburk.cz

Nymburku nevyšel vstup do utkání a už v první čtvrtině prohrával o deset bodů. Poté především zásluhou Pavla Pumprly hosté náskok soupeře umazávali, ale stále byli lehce pozadu. A to především proto, že podkošoví hráči měli problémy s fauly, navíc se jim vyjma Radima Nečase příliš nedařilo. Do hry se nedostal ani Chester Simmons.

V úvodu čtvrté čtvrtiny však zaveleli k obratu zkušení Nečas, Ladislav Sokolovský a především Afik Nissim, který dal v závěru deset ze svých 17 bodů. Nymburk se dvakrát dostal do těsného vedení, ovšem domácí hráči dokázali vždy rychle zareagovat a do koncovky šli s tříbodovým náskokem.

Nymburk doplatil na velký počet faulů
Stačilo jim vždy rychle faulovat Nissima a následně potvrzovat vedení z čáry trestných hodů. Nymburk se k tříbodové akci dostal až v posledních vteřinách, kdy Aleš Chán doskočil Nissimův úmyslně neproměněný trestný hod, avšak při pokusu srovnat byl zablokován.

Nymburk doplatil na velký počet faulů (32), čímž daroval soupeři 32 bodů z čáry trestného hodu. Cedevita se opírala především o hru Američanů Drapera a Edwardse, kteří nastříleli po 19 bodech. Především Draper prokazoval, proč je označován za nejlepšího rozehrávače soutěže.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!