Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

O mečbol přišla Kvitová dvojchybou, nakonec se ale radovala z výhry

Sport

  15:50
Petrohrad / Praha - Tenistka Petra Kvitová zvládla první zápas po finále Australian Open a v Petrohradu vykročila za obhajobou titulu. Turnajová jednička si ve druhém kole poradila s Běloruskou Viktorií Azarenkovou 6:2 a 7:6.

Petra Kvitová při servisu na turnaji v Petrohradu. foto: ČTK/AP

VIDEO: Tenisová hvězda byla znechucena, podavačka před ní rozšlápla obřího brouka

Světová dvojka měla zápas dlouho pod kontrolou. Sice v úvodu dvakrát ztratila servis, ale od stavu 1:2 vyhrála nad bývalou světovou jedničkou Azarenkovou osm her v řadě. Celkově získala deset z následujících 11 gamů a za stavu 5:1 ve druhé sadě měla mečbol.

O možnost ukončení zápasu se připravila dvojchybou, vypadla z rytmu a z jasného setu se stalo drama. Azarenková srovnala na 5:5 a Kvitová byla ráda, že se hrál tie-break, v kterém si pomohla returnem. Půl hodiny po prvním mečbolu měla další a nakonec využila díky přesnému bekhendu do rohu třetí mečbol.

„Byla to nuda, proto jste zápas natáhla?“ ptal se moderátor Kvitové na kurtu. „To opravdu ne,“ řekla Kvitová a pokračovala: „Nevím, proč jsem udělala dvojchybu. Chtěla jsem to ukončit dřív, ale zvládla jsem v tie-breaku a jsem ráda.“

Takhle slavila Kvitová zisk prvního setu.
Petra Kvitová na tiskové konferenci po příletu z Australian Open.

Kvitová v sobotu prohrála ve finále grandslamového Australian Open. V pondělí přiletěla na pár hodin do Prahy a v Petrohradu je od úterý. „Až před zápasem jsem si při rozehrávce vyzkoušela kurt a cítím se tady dobře,“ řekla česká tenistka.

Ve čtvrtfinále Kvitová, která je v Rusku bez trenéra, narazí buď na osmou nasazenou Donnu Vekičovou z Chorvatska, nebo na domácí Veroniku Kuděrmětovovou, která se do soutěže dostala až jako „lucky loser“. Bez boje do čtvrtfinále prošla Ruska Darja Kasatkinová, neboť její slavná krajanka Maria Šarapovová odstoupila kvůli zranění ramena.

Autor: