Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

O návratu Michaela Schumachera do formule bude jasno až po Vánocích

Sport

  17:04
ABÚ ZABÍ - Až po Novém roce oznámí stáj formule 1 Mercedes, zda angažuje pro příští sezonu sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera nebo někoho jiného. Čtyřicetiletý legendární pilot ukončil v roce 2006 kariéru, ale nyní se intenzivně spekuluje o jeho návratu do světového šampionátu.

Michael Schumacher foto: Reuters

"Už jsme získali excelentního jezdce v Niku Rosbergovi a začátkem příštího roku budeme vědět, kdo bude tím druhým," řekl dnes šéf německé automobilky Daimler Dieter Zetsche agentuře SID v Abú Zabí. "Máme radost, že teď můžeme bojovat se stříbrným šípem za naši vlast, když máme za volantem minimálně jednoho německého pilota," uvedl Zetsche.

"Chceme mít v monopostech ty nejlepší jezdce. Řadu let za nás nejezdil žádný německý závodník a je paráda, že teď máme Nika," dodal šéf automobilky, která do letošní sezony byla spolumajitelem McLarenu. V novém roce už pojede s vlastním týmem poté, co Mercedes koupil úspěšnou stáj Brawn.

Podle některých médií je Schumacherův příchod hotovou věcí. Magazín Focus a deník Bild už dříve napsaly, že podpis smlouvy je už jen formalitou. Podle agentury DPA by měl Schumacher při angažmá vydělávat 3,5 až sedm milionů eur ročně.

Rosberg se nebojí, že by se musel německé legendě v týmu podřizovat. "U Mercedesu žádná hierarchie není. Vždycky to bylo tak, že oba jezdci měli stejnou pozici," řekl dnes Bildu syn bývalého finského mistra světa Kekeho Rosberga, jenž do týmu přestoupil z Williamsu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!