Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

O odkladu olympiády je rozhodnuto, hry v červenci nezačnou, tvrdí člen MOV Pound

Olympijské hry v Tokiu jsou v ohrožení foto: ČTK

Lausanne - Podle člena Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Richarda Pounda budou letní olympijské hry v Tokiu odloženy. Kanadský funkcionář, bývalý viceprezident MOV a někdejší šéf světové antidopingové agentury WADA, to řekl listu USA Today.
  20:23

Olympijský vítěz popsal boj s koronavirem: Nejhorší virus, jaký jsem zažil. I chůze mě vyčerpá na několik hodin

„Na základě informací, které má MOV k dispozici, bylo rozhodnuto o odkladu. Parametry ještě nebyly stanoveny, ale hry nezačnou 24. července, pokud vím,“ uvedl v telefonickém rozhovoru osmasedmdesátiletý Pound, který je členem MOV od roku 1978. Další kroky podle něj MOV oznámí v nejbližší době. „Půjde to po etapách. Hry odložíme a potom se budeme zabývat všemi konsekvencemi, které z toho vyplynou a které jsou obrovské,“ dodal. Pro agenturu AFP doplnil, že odklad je nevyhnutelný.

Olympijské hry v Tokiu jsou v ohrožení
Japonský premiér Šinzó Abe prohlásil, že za současných okolností by se...

Mluvčí MOV Mark Adams to listu nepotvrdil a řekl, že výbor zvažuje různé scénáře. Poundův výrok označil za interpretaci jednotlivce. Odkázal přitom na nedělní prohlášení, ve kterém MOV poprvé připustil možnost odkladu olympiády a oznámil, že konečné rozhodnutí lze očekávat do čtyř týdnů.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...