Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Tragédie ve formuli 2. Při závodu po hrozivé nehodě zemřel Francouz Hubert

Sport

  19:51
Spa-Francorchamps - Při závodu formule 2 ve Spa dnes zahynul francouzský pilot Anthoine Hubert. Dvaadvacetiletý jezdec podlehl zraněním po hrůzostrašné nehodě s Američanem Juanem Manuelem Correou, který do jeho vozu narazil v rychlosti kolem 270 km/h.

Hrozivá nehoda v závodu formule 2 v Belgii. foto: Reuters

Hubert ve druhém kole závodu, který byl součástí programu Velké ceny Belgie formule 1, dostal za obávanou zatáčkou Eau Rouge hodiny, načež se jeho vůz po odrazu od bariéry vrátil na trať. V tu chvíli do něj v plné rychlosti narazil soupeř.

Correův vůz po střetu skončil koly vzhůru, dvacetiletý jezdec utrpěl zlomeniny nohou, podle prvních informací je ale v lutyšské nemocnici ve stabilizovaném stavu. Další účastník nehody Giuliano Alesi z Francie byl po vyšetření propuštěn bez následků. Závod byl okamžitě ukončen.

Hubert byl nováčkem F2. Závodil za tým BWT Arden a ve své premiérové sezoně vyhrál závody v Monaku a ve Francii. V průběžném pořadí mu patřilo osmé místo.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...