Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ochránci nařkli Figa, že přejel kočku

Sport

  12:35
MILÁN - Portugalská fotbalová hvězda Luís Figo se v Itálii dostala do sporu s ochránci zvířat. Aktivisté obvinili záložníka Interu Milán z toho, že po sérii špatných výsledků úmyslně přejel minulý týden černou kočku, která žila nedaleko tréninkového centra klubu, aby přestala nosit obhájci titulu smůlu.

Zabil Figo kočku? foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

"Zabil jsi černou kočku, celému světu je z tebe zle," hlásal podle agentury AFP transparent, který ochránci zvířat vyvěsili před tréninkovým centrem milánského klubu. "Figo je ostuda Interu, chceme spravedlnost pro kočku," stálo na dalším.


S obviněním přišel jako první list Libero, který napsal, že Figo kočku přejel zcela úmyslně, protože podle něj nosila klubu smůlu. Inter si v posledních zápasech zkomplikoval cestu za třetím titulem v Serii A za sebou, když promrhal náskok v čele tabulky a před posledním kolem vede před druhým AS Řím jen o jediný bod.


Pětatřicetiletý záložník obvinění popřel, a dokonce se chce obrátit na soud. "Nic z toho není pravda. Jestli se mi všichni neomluví, klidně se s nimi budu soudit," prohlásil.

Autor: