Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Ohrožený Turnaj mistryň. Plíšková v Moskvě končí a nemá postup ve svých rukou

Sport

  12:56
Moskva - Tenistka Karolína Plíšková prohrála v Moskvě své první utkání a přišla o možnost si sama zajistit účast na Turnaji mistryň. V ruské metropoli k tomu potřebovala dojít do semifinále, ale ve druhém kole podlehla domácí Věře Zvonarevové 1:6, 2:6 a její start v Singapuru nyní závisí na výsledcích její konkurentky Kiki Bertensové.

Smutná Karolína Plíšková foto: ČTK/AP

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (Rus.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:1, 6:2, Džabúrová (Tun.) - Stephensová (3-USA) 6:3, 6:2, Kontaveitová (8-Est.) - Mladenovicová (Fr.) 6:2, 7:6 (7:3).

Na Turnaj mistryň se Plíšková kvalifikuje, pokud Bertensová nepostoupí do semifinále Kremlin Cupu. I kdyby to Nizozemka dokázala, má Češka šanci, jelikož není jasné, zda se zraněná světová jednička Simona Halepová z Masters neodhlásí.

Po cestě z Číny evidentně unavená Plíšková prohrála s finalistkou moskevského turnaje z roku 2008 první set za 21 minut. Ve druhém získala s hráčkou z kvalifikace dvě hry, ale jinak na výtečně hrající a skoro nechybující někdejší světovou dvojku Zvonarevovou nenašla protizbraň.

Prohra Plíškové znamená, že se na Turnaj mistryň kvalifikovala Ukrajinka Elina Svitolinová. O poslední účastnici se tak rozhodne mezi Plíškovou a Bertensovou, která ve středu hraje ve druhém kole s Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou.

I úsměv umí vyklouzlit, ne, že ne, česká tenistka Karolína Plíšková.
Česká tenistka Karolína Plíšková slaví postup do 3. kola Wimbledonu 2018.

Stále je možnost, že na vrcholu sezony bude chybět světová jednička Halepová. Rumunka má vyhřezlou ploténku a lékaři ji varovali, že si dalším hraním může způsobit dlouhodobé problémy. „Velice pochybuji, že budu moci hrát v Singapuru, protože je to hodně brzy,“ řekla v pondělí Halepová po odhlášení z Moskvy.

Plíšková může mezi nejlepší osmičkou sezony doplnit Petru Kvitovou, která už do Singapuru odletěla. Turnaj mistryň začne v neděli.

Autor: