Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Oklahoma zastavila rozjeté San Antonio

Sport

  9:02
OKLAHOMA CITY - Po dvaceti vítězstvích za sebou nestačili basketbalisté San Antonia ve třetím utkání finále Západní konference NBA na Oklahomu, na jejíž palubovce podlehli jednoznačně 82:102. Hráči Thunder tak snížili stav série na 1:2. Spurs prohráli poprvé za posledních padesát dnů.

Oklahoma City - San Antonio Spurs foto: Reprofoto

Oklahoma se oproti úvodním dvěma zápasům zlepšila v obraně a hrála kolektivně v útoku, což přineslo ovoce. San Antonio od druhé čtvrtiny stále hůře hledalo recept na překonání domácí defenzivy. Právě druhou část Thunder ovládli 32:17, čímž si vypracovali dvouciferný náskok, který už nepustili.

"Od začátku jsme perfektně bránili. Hráli jsme aktivně rukama a snažili jsme se jim vzít míč při každé příležitosti. Oni byli lepší v prvních dvou zápasech, dnes jsme pro změnu hráli lépe my," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks.

K pozici nejlepšího střelce zápasu stačilo domácímu Kevinu Durantovi 22 bodů. Russell Westbrook se sice musel spokojit s 10 body, ale vynikající výkon předvedl specialista na obranu Thabo Sefolosha, který nasbíral 19 bodů a šest zisků.

Spurs chtěli zastavit hlavně Duranta a Westbrookat

"Chtěli jsme zastavit Duranta a Westbrooka, a tak vzniklo více prostoru pro Sefoloshu, který měl hodně volných střel," komentoval vystoupení nečekaného střelce lídr Spurs Tony Parker.

Nejlepšími střelci San Antonia byli se 16 body Tony Parker a náhradník Stephen Jakcson. Tim Duncan dal jen 11 bodů. Utkání moc nevyšlo hvězdě prvních dvou zápasů Manu Ginobilimu, který zaznamenal osm bodů.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!