Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

MMA organizace OKTAGON nezahálí. Uskuteční 7 turnajů během sedmi týdnů o téměř 3 miliony korun

Attila Végh v prvním kole knokautoval Karlose Vémolu. foto: OKTAGON MMA

Praha - S novinkou, jak zabavit bojovníky, ale také fanoušky přišla organizace OKTAGON MMA. Jakmile to bude možné, odstartuje turnaj OKTAGON UNDERGROUND, do kterého se může zapojit i bojovník mimo tuto organizaci.
  15:00

Dva dny fanoušky napínali, v neděli konečně své plány odtajnili. „Máme pro vás nový projekt Oktagon Underground. Vzhledem k okolnostem jsme jej vymysleli jak pro vás, naše fanoušky, tak pro bojovníky, aby se mohli k zápasům a také si vydělat,“ začal představení novinky své organizace její spolumajitel Ondřej Novotný.

„Od momentu, kdy to bude jenom trochu možné, a který se pevně věříme blíží, budeme pořádat každý týden jedno kolo v jedné zemi, v Česku a na Slovensku, celkem to bude sedm turnajů,“ přidal Novotný. Ten narážel předně na skutečnost, že dnes má od 14:00 hodin jednat Vláda ČR mimo jiné i o zmírnění opatření, která jsou v zemi už více než tři týdny.

Ta se dotýkají také sportování, trénovat omezeně jde, ovšem nelze tak činit organizovaně na jednom místě. Pokud se to dnes změní, může se projekt Oktagonu, ve kterém si účastníci rozdělí přes 100 tisíc eur, tedy skoro 3 miliony korun, rozjet.

Do hlavní pyramidy zasáhne v pěti vahách (čtyři mužské a jedna ženská) vždy osm zápasníků, čtyři z Česka a čtyři ze Slovenska. Přihlásit se může kdokoliv, a to na stránkách OKTAGON UNDERGROUND, ti kteří se nedostanou mezi vyvolené, nemusí litovat, šanci budou mít v rezervních duelech, které se budou organizovat kvůli případným zraněním hlavních účastníků.

PŘIHLÁŠKU JE TŘEBA VYPLNIT A ODESLAT NEJPOZDĚJI DO STŘEDEČNÍHO POLEDNE 8.4. 2020.

Pravidla turnaje, který je čistě exhibiční (tj. výsledky se nebudou započítávat do oficiálních bilancí na Sherdog.com), budou tradiční s pár výjimkami, tedy předně, musí jít o aktivní boj i v klinčích a na pletivu, na zemi se pak zápasit de facto nebude. Takedowny povoleny jsou, budou se započítávat, ovšem tři vteřiny po jeho úspěšném provedení a aktivní kontroly nad soupeřem bude duel opět postaven na nohy.

Zajímavostí pak budiž skutečnost, že v případě remízy, bude následovat po vzoru především kickboxerských turnajů a pyramid rozhodující, čtvrté kolo.

Koho příznivci MMA uvidí v akci? A kdy se začne? Tak, jako tak, se máme nač těšit…

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!