Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Olympijské hry začaly, oheň zažehli Treťjak a Rodninová

Oheň vystoupal až na špičku gigantického pylonu, nad Soči vyprskl mohutný ohňostroj a XXII. zimní olympijské hry oficiálně začaly. Posvátný oheň zažehly legendy dvou nejoblíbenějších ruských sportů: hokejista Vladislav Treťjak a krasobruslařka Irina Rodninová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

D. Stirský

8. 2. 2014 7:40
Já ceremoniál neviděl. Ale v komentáři,

v jeho podhoubí, čtu takovou upocenou snahu ukázat, že to bylo vlastně ne moc vkusné, totalitní... Leč není to vlastně vše v Rusku malý zázrak? Že nejobávanější stát světa se stal demokracií, byť řízenou a ještě dost vzdálenou té třeba britské? Že je to celé putiniáda? Možná ano, ale zažilo Rusko ve své historii dobu bez báťušky? Není tam nějaký imperátor vší Rusi tak trochu nutný? A není to také zázrak, že jej dnes tamní občané mohou, byť s určitými riziky, kritizovat? Že už se ale nemusí bát, že během pár hodin skončí v GULAGu či psychušce? Žezřejmě poprvé v historii jsou v Rusku plné obchdy? Že je tam více politických stran? Kdyby mně toto tvrdil někdo před 30 lety, prohlásil bych jej za blázna. A není Amerika, nad kterou novináři Lidovek učůrávají a škytají blahem, jen tak trochu jinak převlečené Rusko? Žít bych v "dubisku" asi nechtěl, přece jen: doma je doma. Ale více objektivity, přemýšlení a pochopení namísto papouškování různých "mouder" by neškodilo.

0 0
možnosti
ML

M. Lejček

8. 2. 2014 0:09
Tretjak?????

Super reklama na stary casy.. To je zajimavy, ze celej ceremonila byl o tom, jak je Rusko nove ( nedej Boze komunismus) Ale Tretjak je produkt bolsevika se vsim vsudy.. Zeptejte se treba Holecka... Udelali z nej modlu, protoze tehdy meli takovy utok a obranu, ze se k brankari skoro nic nedostalo... A to potvrzuji.. Proto rikam otevrene - kdyz nese ohen jako legenda Tretjak, mne to vadi. Je to normalni bolsevickej lampasak.

0 0
možnosti
FL

F. Lesniak

7. 2. 2014 21:25
Zajímavé, originální a pěkné.

Více jsem ale zvědav na výkony našich hvězd.

0 0
možnosti
MR

7. 2. 2014 20:59
pár vynikajících nápadů

ale jinak nuda.

0 0
možnosti
KH

7. 2. 2014 20:37
měli to pěkné ... no s tím vohněm sem se sek

program zahájení ... dobrý!

0 0
možnosti
ZD

7. 2. 2014 20:06
Naučte se psát

Už v titulu článku je hrubá gramatická chyba ( správně má být zažehli Treťjak a Rodninová ).

A pak tomu věřte!

0 0
možnosti
JK

7. 2. 2014 19:15
škoda toho kruhu bylo mě jich líto jinak velmi hezké

hrdá prezentace hrdé země

0 0
možnosti
KH

7. 2. 2014 18:05
Hérostratos PUTIN ...

nebo Usáma Bin Ládin jr., nechám se překvapit :-))

0 0
možnosti