Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Olympionici rentu nedostanou

Sněmovna dnes definitivně zamítla návrh na vyplácení renty olympijským medailistům. Příspěvek na přilepšenou měli olympionici získávat k nízkému důchodu. Proti návrhu byli koaliční poslanci, svůj nesouhlas vyjádřili také tři komunisté.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

usměvavá bestie

15. 6. 2007 0:36
za co by měli dostat rentu?

0 0
možnosti

chetgar

14. 6. 2007 10:03
poukazování na krátký profesní život

je nesmysl. krátký profesní život mají také baletky, vojáci a vůbec všichni, kdo podávají extrémní fyzické výkony. to ale neznamená, že se o ně musí starat stát. čtyřicetiletý člověk není odepsaný, může začít dělat jinou práci. že to neudělá a "žije" z medailí, je jeho volba.

speciální zákony pro sportovce jsou nesmysl také z toho důvodu, že by nastolily nerovnovážnou situaci, kdy by se daně vybrané od lidí, kteří mají nějaký sport na háku, netuší kolik minut trvá poločas nebo jak se bodují skokani na lyžích, měly dostat právě ke sportovcům, kteří se podle názoru partičky fandů "zasloužili o stát".

ač si pan Ploc třeba myslí opak, olympijské medaile získané třeba jím samotným běžnému občanovi nijak nepomůžou. rohlíky nezlevní a druhý den se musí zase do práce...

sledování sportu má podobné účinky jako sledování jiných televizních zábav - superstar, risku či třeba loskutáka :o) Rosák, Gondíci ani Zbyněk Drda přitom v zákonu zmíněni nejsou, ač mají/měli bezesporu vyšší sledovanost než skoky na prkýnkách z můstku...

0 0
možnosti

Miroslav

14. 6. 2007 9:10
ODS dostala můj hlas naposled.

Vždy jsem hlasoval pro ODS. Pokud se ale domnívají, že lidé, kteří dokážou zvítězit na OH, si nezaslouží 14,5 mil. kč za rok, svědčí to o jejich omezenosti. Co to je za společnost, která vyplácí panu Laudrovi, za jedinný den penále 318 mil. kč a zamítne 14,5 mil. kč. za ROK pro svoje olympijské vítěze? Každý pohár jednou přeteče !!!

0 0
možnosti

chetgar

14. 6. 2007 10:05
Re: ODS dostala můj hlas naposled.

Lauderovy bylo placeno penále za to, že stát neochránil jeho investici. Mělo to jasný a zákonem daný důvod. A tu investici neochránila socdem vláda, ODS bych do toho netahal :o)

0 0
možnosti

harry

13. 6. 2007 14:33
proč ne

Říkám ano,pokud na to bude.V dnešní době,kdy starodůchodci mají 5000,-Kč měsíčně je to ale utopie přidávat jedné skupině obyvatel.Jak by k tomu přišli lidé z jejichž peněz sportovci žili a provozovali svůj koníček?Ono je to však stejně jedno,protože na konci roku si parlament zase přidá a ty prachy budou stejně pryč.

0 0
možnosti

mmf

13. 6. 2007 14:18
A CO SI TAKHLE SNÍŽIT ZA SVOJE NICNEDĚLÁNÍ VLASTNÍ PLATY A NESTYDATÉ

NEZDANITELNÉ "NÁHRADY" , zaměstnávání manželek , milenek , synáčků a dcérek ,  zrušit doživotní imunitu na cokoli včetně genocidy vlastního národa ???

Bereme-li v úvahu , jak se sportovci nechtěně podílí na realizaci hesla CHLÉB A HRY - pořád to funguje - kdo neskáče není Čech - přece jen každému z nás , alespoň kdysi , dali zažít pocit radosti , že    JSME JAKO ONI - t.j. , že jsme Češi .  Bohužel , na moc dlouho , než na jeden večer to nevydrží .....VV>-VV Ale tak či tak , museli na ten okamžik sportovně dřít třeba i řadu let , což duhové pijavice v senátu a parlamentu nemusí , ONI DOKONCE JAKO TOPOLÁNEK MÍSTO DO PRÁCE JEZDÍ NA GOLF !!!  (Y)(Y)(Y)

0 0
možnosti

gros

13. 6. 2007 16:36
Re: A CO SI TAKHLE SNÍŽIT ZA SVOJE NICNEDĚLÁNÍ VLASTNÍ PLATY A NESTYDATÉ

Tupolánek na tom golfu dělá. On na něm maká. Těm bývalým olympionikům ať solí ti současní, kteří berou nekřesťanské peníze. Normální lidi musí dělat na sebe a důchod. Sportovci ,nemakačenkové sebevíc talentovaní, ať se jdou bodnout.

0 0
možnosti

muhlhaus

13. 6. 2007 13:25
jedno menší lehce smazatelné plus

Vypadá to, že bysme naše poslance zas neměli tak zavrhovat. Občas udělají (resp. většina z nich) celkem rozumné rozhodnutí.

0 0
možnosti