Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ošklivý pád Ledeckou nezastavil. Závodila hned druhý den, v super-G skončila patnáctá

Ester Ledecká v Crans Montaně foto: ČTK

Crans Montana - Den po pádu ve sjezdu skončila Ester Ledecká patnáctá v superobřím slalomu Světového poháru v Crans Montaně. Pro osmadvacáté vítězství v kariéře si ve švýcarském středisku dojela domácí Lara Gutová-Behramiová, která vyhrála skoro o vteřinu před Rakušankou Tamarou Tipplerovou. Třetí byla Italka Federica Brignoneová.
  14:24

Ledecká v sobotu v užší pasáži ve spodní části trati skončila ve více než stokilometrové rychlosti v ochranných sítích. Rozsekla si ret, sjezdovku však opustila na lyžích po svých. Přesto pak odjela na vyšetření do nemocnice.

Do superobřího slalomu nakonec nastoupila a s číslem 15 neměla v horní části ideální stopu. Výborně pak zajela prostředek, ale na posledním skoku letěla více doprava, jen tak tak se vešla do předposlední branky a po dojezdu byla sedmá. Ve zbytku závodu se před českou hvězdu dostalo osm sjezdařek.

„Jsem spokojený moc,“ řekl trenér Tomáš Bank České televizi. „Byly to nervy, do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli pojede. Nakonec se Ester rozhodla, že pojede. Velmi dobrou práci odvedl fyzioterapeut Michal Lešák,“ doplnil kouč.

Ještě při rozježdění se podle Banka olympijská vítězka Ledecká na start necítila. „Nemohla se pořádně odpíchnout, protože ji bolí rameno, pravá strana hýždí a hlavně při všech otřesech ta zašitá pusa. Ale zvládla to,“ uvedl Bank.

Ester Ledecka dojíždí do cíle po pádu.
Ester Ledecká v Crans Montaně

Závod začal netradičně. Z prvních čtyř startujících se do cíle dostala jen jedna. Vedoucí žena Světového poháru Slovenka Petra Vlhová a Švýcarka Wendy Holdenerová minuly branku a Rakušanka Stephanie Venierová po chybě spadla.

Mimo klasifikaci se ocitla i vítězka obou sjezdů v Crans Montaně Sofia Goggiová. Italka útočila na druhé místo, ale po posledním skoku minula branku.

V hodnocení superobřího slalomu Ledecká klesla z druhého na páté místo, celkově je stále desátá. Pořadí disciplíny vede Gutová-Behramiová, v čele SP je Vlhová.

Autor: