Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Oštěpařka Špotáková překonala český rekord

Sport

  19:56
HELSINKY - Oštěpařka Barbora Špotáková se dnes stala novou českou rekordmankou. Na mítinku v Helsinkách poslala pětadvacetiletá atletka hned prvním pokusem šestisetgramové náčiní do vzdálenosti rovných 66 metrů.

Barbora Špotáková. foto: AFP

Překonala tak o devět centimetrů překonala dva roky staré maximum Nikoly Tomečkové-Brejchové. Současná česká jednička se posunula na druhé místo letošních světových tabulek, kterým od mítinku v Aténách vévodí Němka Christina Obergföllová (66,91). 

V trojskokanské soutěži Jamajčanka Trecia Smithová jako druhá letos pokořila hranici 15 metrů. Přelétla ji při pátém pokusu o pět centimetrů a zařadila se v letošních tabulkách za Taťjanu Lebeděvovou z Ruska, jež má na kontě dva nejlepší výkony roku z Atén (15,29) a z Lausanne (15,11).

V poslední sérii ještě Smithová trefila přesně metu 15 metrů, ale na rozdíl od vítězného skoku jí při tom pomohl neregulérní vítr. Druhý čas roku zaběhla Japonka Kajoko Fukušiová (31:00,64), na třetí místo tabulek se posunul její krajan Kodži Murofuši, vítěz kladivářské soutěže výkonem 81,77 metru.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!