Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Špotáková přerušuje kariéru. Oštěpařská hvězda očekává druhého potomka

Sport

  14:21aktualizováno  14:48
PRAHA - Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková je těhotná a přerušuje kariéru. Druhý potomek se jí má narodit v létě. Dvojnásobná olympijská vítězka a úřadující světová šampionka neplánuje s atletikou skončit, chce už na podzim začít znovu trénovat.

Barbora Špotáková se soustředí na jeden ze svých hodů. Možná právě tento byl tím hodem bronzovým. foto: MAFRA

Špotáková hodlá při návratu postupovat podobně jako po narození syna Janka, který přišel na svět v květnu 2013. Hned v létě 2014 se Špotáková stala v Curychu mistryní Evropy.

Nyní by se šestatřicetiletá oštěpařka po porodu ráda připravila na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu. „Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit,“ uvedla Špotáková v tiskové zprávě.

18.ledna 2018 v 14:35, příspěvek archivován: 18.ledna 2018 v 14:41

Barbora Špotáková, trojnásobná olympijská medailistka a světová rekordmanka v hodu oštěpem, v současné chvíli přerušuje svou bohatou sportovní kariéru. K synkovi Jankovi přibude v létě sourozenec. Gratulujeme! https://t.co/hqk2QNcJku

Jako matka získala ještě bronz na olympijských hrách v Riu a loni se po deseti letech od prvního zlata v Ósace radovala v Londýně z druhého titulu mistryně světa. Ráda by přidala další úspěchy. 

„Nerada plánuji moc dopředu, nikdy nevíte, co vám život přinese do cesty. Nicméně pro mě stále platí i v současné chvíli, že sportovní vrchol, ke kterému chci v současné chvíli směřovat, jsou olympijské hry v Tokiu 2020,“ doplnila devítinásobná vítězka ankety Atlet roku a dvojnásobná nejlepší česká sportovkyně roku.

Letní olympijské hry v Riu de Janeiro, hod oštěpem, ženy, finále, 18. srpna....
Barbora Špotáková si vyházela stříbro.
Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...