Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Oštěpařský svalovec Vetter a tyčkařka Stefanídiová vládnou evropským atletům

Sport

  21:48
Vilnius - Nejlepším atletem Evropy za letošní rok byl v anketě EAA vyhlášen německý mistr světa v hodu oštěpem Johannes Vetter. Mezi ženami získala ocenění při slavnostním vyhlášení ve Vilniusu tyčkařská světová šampionka Ekaterini Stefanídiová z Řecka. Čeští zástupci ve finálové trojce nefigurovali.

Johannes Vetter foto: Wikipedia

Čtyřiadvacetiletý Vetter na šampionátu v Londýně porazil hodem dlouhým 89,89 metru české duo Jakub Vadlejch, Petr Frydrych a v sezoně stanovil výkonem 94,44 metru nový německý rekord. 

V hlasování dostal přednost před francouzským vícebojařem Kévinem Mayerem a překvapivým vítězem dvoustovky na MS Ramilem Gulijevem z Turecka.

Stefanídiová v anketě porazila výškařku Marii Lasickeneovou, vícebojařku Naffisatou Thiamovou a kladivářku Anitu Wlodarczykovou.

Vedle hlasů fanoušků na sociálních sítích, kteří se mohli zapojit do 26. září, rozhodli o konečném pořadí také členské svazy Evropské atletické asociace, novináři a komise odborníků.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...