Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Oštěpařský svalovec Vetter a tyčkařka Stefanídiová vládnou evropským atletům

Sport

  21:48
Vilnius - Nejlepším atletem Evropy za letošní rok byl v anketě EAA vyhlášen německý mistr světa v hodu oštěpem Johannes Vetter. Mezi ženami získala ocenění při slavnostním vyhlášení ve Vilniusu tyčkařská světová šampionka Ekaterini Stefanídiová z Řecka. Čeští zástupci ve finálové trojce nefigurovali.

Johannes Vetter foto: Wikipedia

Čtyřiadvacetiletý Vetter na šampionátu v Londýně porazil hodem dlouhým 89,89 metru české duo Jakub Vadlejch, Petr Frydrych a v sezoně stanovil výkonem 94,44 metru nový německý rekord. 

V hlasování dostal přednost před francouzským vícebojařem Kévinem Mayerem a překvapivým vítězem dvoustovky na MS Ramilem Gulijevem z Turecka.

Stefanídiová v anketě porazila výškařku Marii Lasickeneovou, vícebojařku Naffisatou Thiamovou a kladivářku Anitu Wlodarczykovou.

Vedle hlasů fanoušků na sociálních sítích, kteří se mohli zapojit do 26. září, rozhodli o konečném pořadí také členské svazy Evropské atletické asociace, novináři a komise odborníků.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...