130 let
Roztleskávači Quinton Peron (vlevo) a Napoleon Jinnies (vpravo).

Roztleskávači Quinton Peron (vlevo) a Napoleon Jinnies (vpravo). | foto: Reuters

Ostrá premiéra na Super Bowlu. Představí se v něm i dva roztleskávači

Sport
  •   5:00
ATLANTA/praha - Tak tohle Super Bowl ve své 53 let dlouhé historii ještě neviděl. Ve finále zámořské ligy amerického fotbalu mezi New England Patriots a LA Rams se publiku a televizním divákům spolu se svými parťačkami představí také mužský roztleskávač.

Mercedes Benz Stadium v Atlantě zažije v noci na pondělí (zápas začíná v 0:30 SEČ, vysílá Sport1) jednu velkou premiéru. 

Američtí mladíci Quinton Peron a Napoleon Jinnies si vyzkouší jako první muži v historii roli roztleskávačů v nejsledovanější sportovní události roku – Super Bowlu.

Peron a Jinnies jsou členy cheerleaders Los Angeles Rams a spolu s dalšími členkami týmu budou v Atlantě podporovat svůj tým tak, jak to dělají v celém průběh sezony v domácím Memorial Coliseum. 

„Hej, Napoleone, myslíš, že je na nás Atlanta připravená? Jeee, jedeme na Super Bowl,“ vzkazoval Peron na Twitteru Jinniesovi.

Oba mladíci se do sestavy cheerleaders kalifornského celku dostali loni v březnu a okamžitě se osvědčili. „Je mi velkou ctí. Je opravdu velmi zajímavé být členem tohoto týmu,“ rozplýval se Jinnies. 

„Neměl jsem jediný důvod nestát se členem týmu, když mi o tom Napoleon řekl. Naučí vás to velké pokoře,“ doplnil jej Peron.

Právě Rams si po triumfu v kontroverzním závěru semifinále zajistili postup do Super Bowlu na úkor New Orleans Saints.

Už v té době tak bylo jasné, že si v Atlantě poprvé v historii zatancuje některý z chlapců. Mezi cheerleaders Saints je totiž další mužský zástupce – Jesse Hernandez.

Právě Hernandez začal tancovat poté, co se inspiroval u obou mladíků z Los Angeles.

A jak celý příběh začal? „Byl jsem se podívat na zápas basketbalistů LA Lakers a snažil jsem se vše pochytit. A řekl jsem si: ,Proč sakra nemůžu být tam dole na palubovce jako ty holky?‘ Dělal jsem choreografie pro holky už delší dobu, tančil jsem s dívkami na různých soutěžích. Tak jsem si pomyslel: ,Proč bych i já nemohl stát tam dole?‘“ uvedl Peron.

Muži se v sestavách cheerleaders představovali už dříve, Peron s Jinniesem jsou průkopníky v tom, že tancují vedle dívek a nejsou v sestavách jen na jejich podepírání.

„Když bylo jasné, že si kluci zahrají v Super Bowlu, naše šéfka mi hned řekla: ‚To je váš čas zazářit.‘ Moc mě těší, že jsme první chlapi, kterým se něco podobného povede,“ dodal Peron.

Autor: Jaroslav Šindelář