130 let
Australská tenistka Jelena Dokičová

Australská tenistka Jelena Dokičová | foto: ČTK

Otec jí komplikoval život, teď se s ním usmířila

Sport
  •   12:08
MELBOURNE - Tenistka Jelena Dokičová se usmířila se svým otcem Damirem. Australská hráčka se srbskými kořeny se s rodičem a trenérem v jedné osobě rozešla před osmi lety po řadě ostudných afér, které rodinu tehdejší nadějné hráčky a bývalé čtyřky světového žebříčku provázely.

Damir Dokič na přelomu tisíciletí plnil titulky novin svým chováním. Mimo jiné označil tenisové rozhodčí za nacisty a nařkl pořadatele Australian Open z falšování losu. Kvůli chování na US Open v roce 2000 dokonce dostal zákaz vstupu na turnaje včetně olympiády v Sydney.

Dvaasedmdesátá hráčka žebříčku WTA se vydala otce navštívit do Bělehradu přibližně rok poté, co si odpykal dvanáct měsíců vězení. Trest dostal kvůli nelegálnímu držení zbraní a tomu, že na australském velvyslanectví v Bělehradě vyhrožoval, že ho vyhodí do povětří. "Jsem teď velice pozitivně naladěná a v dobré životně etapě, a proto jsem to chtěla udělat," řekla tenistka australským médiím.

"Otec byl velice chápavý a věřím tomu, že se hodně změnil. Chápe, že jsem samostatná a můžu se rozhodovat sama za sebe," dodala vítězka letošního turnaje v Kuala Lumpur, kde ve finále přemohla Češku Lucii Šafářovou.

Autor: ČTK