130 let

Martin Brodeur z týmu New Jersey Devils. | foto: ČTK

Ottawa je druhým semifinalistou Stanley Cupu

Sport
  •   12:27
NEW YORK - Hokejisté Ottawy porazili New Jersey 3:2 a stali se po Anaheimu druhými semifinalisty play off NHL. Tým českého kapitána Patrika Eliáše prohrál v sérii 1:4 na zápasy.

Sobotní prohra na vlastním ledě rozhodla, že New Jersey nenaváže na triumfy ve Stanleyově poháru z let 2000 a 2003. O prohře "ďáblů" 2:3 rozhodla nezvládnutá druhá třetina, v níž domácí dostali tři branky. "V obou sériích jsme hráli neskutečně dobře. Už nejsme stejným týmem jako dřív, tihle kluci si víc věří," pochvaloval si generální manažer Ottawy John Muckler.

New Jersey hrálo hlavně v první třetině velmi aktivně, z jedenácti střel na branku se ujala jediná, když Gomez dorazil do sítě Eliášovu střelu. Český útočník, který hrál s teplotami, patřil s deseti střelami k nejpilnějším střelcům zápasu. Spálil ale i velkou šanci, když zblízka nedokázal překonat Emeryho lapačku.

Ve druhé části hry stejně jako ostatní jen přihlížel smršti Ottawy, která vyslala za 20 minut na Brodeura nevídaných 19 střel. "Ale dostali jsme góly z akcí, které nevypadaly nebezpečně," řekl útočník John Madden. Možná narážel na mírnou Alfredssonovu střelu, která proklouzla Brodeurovi mezi betony.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK