130 let

I ve čtvrtém zápase mezi Ottawou a Buffalem byly k vidění ostré souboje. | foto: ČTK

Ottawa nedokázala Buffalo dorazit

Sport
  •   11:31
OTTAWA - Naděje Buffala zahrát si finále Stanleyova poháru nepadla. Sabres nedovolili hokejistům Ottawy ukončit sérii a po výhře 2:3 na soupeřově ledě snížili stav semifinále na 1:3 na zápasy.

Senators vedou v sérii 3:1 na zápasy, další příležitost zajistit si poprvé v historii klubu účast ve finále budou mít v sobotu, kdy se hraje v Buffalu páté utkání.

Hráči Ottawy začali ve středu na domácím ledě ospale. Poprvé inkasovali už po devíti sekundách hry a v polovině zápasu prohrávali 0:3. Teprve poté dvakrát vyzráli na brankáře Sabres Ryana Millera a utkání zdramatizovali. V závěrečné třetině zasypali Millera sprchou patnácti střel, vyrovnat se jim už ale nepovedlo.

"Po špatném závěru druhé třetiny jsme to mohli zabalit a říct si, nemáme na to. Ale dokázali jsme se s touhle těžkou situací poprat. Naše naděje ještě žije," radoval se gólman Sabres Miller, jenž zlikvidoval celkem 33 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Hrdina Buffala se nejvíc zapotil v polovině třetí třetiny ve dvou po sobě jdoucích oslabeních. Během čtyř a půl minuty předvedl deset zákroků, včetně brilantního zásahu lapačkou proti střele, kterou z mezikruží vyslal Joseph Corvo. "Když brankář chytí šanci, velkou i malou, je to vždycky úleva. Ale tohle byla super šance. Ryan byl dneska úžasný," chválil spoluhráče obránce Toni Lydman.

Hokejisté Ottawy si ale vyčítali především pokažený vstup do utkání. "Takový náskok si nemůžeme dovolit dopřát žádnému soupeři," zlobil se Jason Spezza. "Ale
zůstáváme sebevědomí, věříme, že to příště ukončíme," dodal Spezza. K optimismu má důvod. Předchozí soupeře Pittsburgh i New Jersey vyřadila Ottawa rovněž výsledkem 4:1 na zápasy.

Autor: Lidovky.cz