Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Oťukneme si to tady na EURO

Sport

  8:43
VÍDEŇ - Věří, že národní tým čeká šťastný podzim, na jehož konci se bude radovat z postupu na EURO. Dnes ve Vídni podstoupí útočník Milan Baroš (25) se svými spoluhráči ostrý test před rozhodujícím kvalifikačním finišem.

Milan Baroš v utkání se San Marinem foto: ČTK

Berete zápas v Rakousku se vší vážností, nebo spíš jako zpestření začátku sezony?
No, bude tady příští rok EURO, tak to aspoň trošku oťuknem. (směje se). Teda jestli se tam dostaneme.

A dostanete?
Teď máme San Marino a doma Iry. Pokud se to zvládne, bude to pro nás dobré. Máme kvalitu, abychom se na EURO dostali. Ať je to třeba o skóre.

Bude zlomový duel s Iry?
Určitě. Když je porazíme, získáme na ně čtyři body. To by byl tři zápasy před koncem docela pěkný náskok. Ale to je budoucnost, teď je proti Rakousku potřeba hlavně vyrazit úspěšně do nové sezony.

Jaro zastihlo reprezentaci v útlumu, dostane se na podzim zpět do bývalé pohody?
Nesouhlasím, že jsme byli v útlumu. Byli jsme kritizováni za zápas ve Walesu, ale i když jsme nepodali náš klasický výkon, o zklamání nemůže být řeč. Dneska je prostě fotbal jiný. Za Wales hrají kluci, co kopou anglickou ligu, nemůžeme tam přijet a dát jim tři nula.

V mužstvu vám přibyl Martin Fenin. Znáte svého nového konkurenta?
Neberu ho jako konkurenci. Tady je český národní tým, osmnáct hráčů a je mi jedno, jestli bude hrát Kulič, Fenin, Baroš nebo Koller. Já dělám maximum, abychom se dostali na EURO.

Víte, že jste pro Fenina vzorem?
No, roky jdou (smích). Ale jsem rád, že někdo takhle přemýšlí. Je to pocta.