Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Pálffy končí s hokejem

Sport

  10:07
BRATISLAVA - Slavný slovenský útočník Žigmund Pálffy, svým talentem kdysi přirovnáván k Jaromíru Jágrovi, se rozhodl kvůli nekončícícím bolestem ramena ukončit kariéru.

Žigmund Pálffy foto: ČTK

Lékaři mu rameno v minulosti již dvakrát operovali. O další budoucnosti nemá mistr světa z roku 2002 podle listu Šport ještě zcela jasno.

"Myslel jsem si, že s tím (ramenem) ještě lze hrát, ale na ledě jsem se stále více trápil, bolest vystupovala do popředí. Důkladně jsem si promluvil se svým lékařem a na rovinu mi řekl, že třetí operaci už mi nedoporučuje," řekl Pálffy.

"Kdyby nebylo potíží s ramenem, určitě bych ještě pokračoval, vždyť hokej mám rád. Ale nejde to," uvedl. Jeho argumenty prý uznalo také vedení Pittsburghu, kam přišel před touto sezonou a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Společně s partnerkou prý ještě nějaký čas pobude v Pensylvánii a pak přijede na Slovensko. O další budoucnosti chce Pálffy ještě popřemýšlet.

"Za ty roky jsem se hokejem dostatečně zabezpečil a udělat ze sebe mrzáka jen kvůli vidině dalších dolarů v kapse, to bych skutečně udělal největší hloupost v životě. I lékař mi řekl, že
pro zdravotní potíže bych skončil dřív nebo později. Tak proč riskovat," dodal rodák ze Skalice.

Vrcholem Pálffyho kariéry bylo zlato z mistrovství světa v roce 2002, o rok později k němu přidal bronz. V NHL vedle Pittsburghu oblékal také dresy New Yorku Islanders a Los Angeles.

V základní části nastoupil v 684 zápasech, v nichž zaznamenal 713 bodů (329+384). V 24 utkáních play off vsítil devět gólů a připsal si deset asistencí. Během výluky v NHL hájil v minulé sezoně barvy pražské Slavie a krátce také rodné Skalice.
Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...