Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Panenka: Stěžovali si, že ani nezavolal

Sport

  9:48
PRAHA - Na rozdíl od Karla Brücknera poznal, jak v Rakousku chutná fotbalový úspěch. Bývalá hvězda Rapidu Vídeň Antonín Panenka (60) tamější prostředí stále pozorně sleduje.

Fotbalový internacionál Antonín Panenka ukazuje státní vyznamenání, které obdržel 28.10. z rukou prezidenta republiky Václava Klause jako teprve druhý fotbalista v historii. foto: ČTK

Překvapilo vás, jak Brücknerovo angažmá skončilo?
Podle výsledků i herního projevu vůbec ne.

Když Brückner přicházel, věřil, že to bude vypadat lépe?
Všichni byli překvapení, že vůbec do Rakouska přišel. Předpokládal jsem, že to bude mít velmi těžké. Na domácím Euru Rakušané poměrně překvapili, ale tak silní oni ve skutečnosti nejsou. Mají poměrně slušnou ligu, dobré mládežnické týmy, ale ne reprezentaci.

Mohl vůbec dokázat víc?
Co je může naučit za pár měsíců, zvlášť v reprezentaci... Tam už je to o výsledcích. Špatnou publicitu si trošku zavinil sám.

Na co byli Rakušané nejvíc hákliví?
Hovořil jsem s několika bývalými spoluhráči, kteří dnes vedou ligová mužstva. Stěžovali si, že jim ani jednou nezavolal, aby se zeptal na formu jejich hráčů, jak jsou na tom tréninkově.

Vadilo jim také, že se natrvalo nepřestěhoval do Vídně?
Problém spíš byl, když třeba vynechával tiskové konference. Potom už novináři ovlivnili celou fotbalovou veřejnost. Ještě se nezačalo hrát a už proti němu existovala určitá averze. A to bylo špatně.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!