130 let

ilustrační snímek | foto: Ivana Roháčková.

Parádní návrat po mateřské pauze. Knapková-Topinková bere díky skvělému finiši bronz z ME

Sport
  •   12:15
lucern - Skvělý finiš dopomohl skifařce Miroslavě Topinkové k bronzové medaili na mistrovství Evropy ve veslování v Lucernu.

Parádní návrat po mateřské pauze. Knapková-Topinková bere díky skvělému finiši bronz z ME

Osmatřicetiletá olympijská vítězka z Londýna se po narození dcery vrátila letos na skif a ve Švýcarsku vybojovala osmou medaili z kontinentálních šampionátů v kariéře. Ve své sbírce má pět titulů a dvě stříbrné medaile.

Svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského se až do mezičasu na 1500 metrů držela na šestém místě, v drtivém závěru se ale posunula na třetí pozici. 

Z vítězství se radovala úřadující mistryně světa Sanita Puspereová z Irska, za kterou Topinková zaostala o 1,67 sekundy. Stříbro získala Jeannine Gmelinová ze Švýcarska.

Skifařka Miroslava Knapková při olympijském triumfu v Londýně 2012 (archiv).
Miroslava Knapková.

Skifař Ondřej Synek medailové ambice nenaplnil a ve svém prvním mezinárodním startu v sezoně skončil až šestý. Z vítězství se radoval Oliver Zeidler z Německa.

Pod stupni vítězů skončila i dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic. Veslaři pražské Dukly byli v minulosti na ME již třikrát čtvrtí, dnes dojeli na jezeře Rotsee pátí.

Ve finále B se dnes představily dvě české posádky. Skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová jej vyhrála a celkově tak obsadila 7. místo, dvojskif lehkých vah Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil byl pátý a o jednu pozici tak vylepšil svůj loňský výsledek z Glasgow.

Autor: ČTK