Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Pardubické dostihové závodiště má projít řadou oprav

Sport

  14:43
PARDUBICE - Pardubické dostihové závodiště má v příštím roce projít řadou vylepšení. Dodělat se má závlahový systém, opravy ale čekají i tribuny a mohlo by se zlepšit i prostředí pro jezdce a koně. Město na opravy uvolní peníze z rozpočtu na příští rok, přesnou částku ale podle náměstka primátorky Jiřího Rozinka (ČSSD) ještě nezná.

122. ročník Velké pardubické vyhrála desetiletá klisna Orphee des Blins s žokejem Janem Faltejskem. foto: ČTK

"Musí se dokončit zavlažování vnitřního prostoru závodiště. Příští rok přistoupíme i k opravě tribuny B, která je ve velmi špatném stavu. Opraví se její plášť a bude se pokračovat i s úpravou vnitřních prostor. Podobně se bude postupovat i na tribuně A a na dalších stavbách na závodišti," řekl ČTK Rozinek.

Přesná částka, kterou město do opravy investuje, bude jasná až po schválení rozpočtu pro rok 2013. Dá se ale předpokládat, že investice dosáhne několika milionů korun. Některé stavby na závodišti jsou ve velmi špatné stavu a rekonstrukci naléhavě potřebují.

INFOGRAFIKA

Grafika: Velká pardubická

Město začalo s opravami na závodišti už v letošním roce, například na tribuně B se opravilo sociální zařízení. Upravovala se i dráha, mimo jiné odskoky i doskoky. To podle správce závodiště Jiřího Jandy představovalo přemisťování několika kubíků zeminy. Dosívala se také plocha závodiště, a to dost masivně. Jenom travní semeno vyšlo na půl milionu korun. Město letos na údržbu dráhy uvolnilo celkem dva miliony korun.

Autoři: ,