Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Pérez pro Ferrari ještě nedozrál, prohlásil šéf stáje

Sport

  20:13
MARANELLO (Itálie) - Šéf stáje Ferrari Luca di Montezemolo vyloučil možnost, že by od příští sezony angažoval vycházející hvězdu formule 1 Mexičana Sergia Péreze. Dvaadvacetiletý jezdec se ve své druhé sezoně v mistrovství světa v týmu Sauber blýskl třikrát umístěním na stupních vítězů, podle Di Montezemola však pro působení ve slavné italské stáji ještě nedozrál.

Peréz (Sauber) foto: Reuters

O Pérezovi, jenž naposledy o víkendu dojel druhý v Monze, se často spekuluje jako o možném nástupci Brazilce Felipeho Massy u Ferrari. "Příští rok je ještě moc brzy. K tomu, aby se vyrovnal s tlakem, pod jakým bude ve Ferrari, potřebuje více zkušeností," řekl Di Montezemolo v rozhovoru pro stanici Sky Sports.

Pérez před rokem v rámci jezdecké akademie Ferrari absolvoval testování se starším modelem italské automobilky, která dodává Sauberu motory. Mexický mladík letos zazářil i třetím místem v Malajsii a druhou příčkou v Kanadě, v průběžném pořadí MS je devátý.

Dlouhodobě se spekuluje také o tom, že by do Ferrari mohl zamířit Němec Sebastian Vettel z Red Bullu, a Di Montezemolo přiznal, že by příchod dvojnásobného mistra světa uvítal. "Je mladý, je to výborný jezdec, který sbírá užitečné zkušenosti. Podle mě je víceméně v pozici, jak byl Michael (Schumacher) v Benettonu," řekl na adresu legendárního německého pilota, jenž po zisku dvou titulů s Benettonem odešel do Ferrari, s kterým vyhrál mistrovství světa ještě pětkrát.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!