Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Pešek dojel v Malajsii šestý

Sport

  11:47
SEPANG - Český motocyklista Lukáš Pešek obsadil na Velké ceně Malajsie šesté místo a vzdálila se mu tak třetí pozice v konečném hodnocení třídy do 125 ccm. Jeho hlavní konkurent Tomojoši Kojama z Japonska byl totiž v Sepangu druhý a před posledním závodem seriálu má před Peškem náskok 15 bodů.

Lukáš Pešek foto: ČTK

Jedenadvacetiletý Pešek, který má v pondělí oficiálně oznámit přechod do třídy do 250 ccm, ztratil šanci na lepší výsledek už po nepodařeném startu. Tovární jezdec Derbi dojel v kvalifikaci sedmý a vyjížděl z druhé řady. po startu se propadl až za patnáctou pozici a jeho odstup od čela závodu byl víc než deset vteřin.

Ve dvěstěpadesátkách si Španěl Jorge Lorenzo v Malajsii s předstihem zajistil obhajobu titulu světového šampiona, stačilo mu k tomu třetí místo.

Jedinou třídou, ve které ještě není o králi letošní sezony rozhodnuto, tak zůstaly stopětadvacítky. Po dnešku má k titulu nejblíže Maďar Gábor Talmacsi, který byl v Malajsii nejrychlejší a před závěrečným závodem ve Valencii má v čele MS esetibodový náskok.

Autoři: ,