Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Pešek opět upadl, skončil třináctý

Sport

  11:55
BARCELONA - Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek dojel ve VC Katalánska na 13. místě. Celý závod se sice pohyboval v předních pozicích, ale čtyři kola před koncem upadl po kolizi s Hectorem Faubelem.

Lukáš Pešek foto: ČTK

Sedmý díl mistrovství světa kubatury do 125 ccm vyhrál poprvé v kariéře Japonec
Tomojoši Kojama na KTM.  Jezdec týmu Valsir Seedorf Racing se od startu z pátého místa pohyboval se svojí derbi v čelní skupině, v které nechyběl žádný z favoritů s výjimkou smolaře sezony Mattii Pasiniho. Ten už v úvodu závodu na 22 kol skončil na
zemi podle všeho po dalších technických problémech s aprilií.

V čele se prakticky neustále měnilo pořadí a vláček soupeřů za sebou chvíli vodil i jednadvacetiletý Čech. Schylovalo se k dramatickému dojezdu, který se ale nakonec obešel bez Peška a Faubela, protože český jezdec necelá čtyři kola před cílem v dlouhé levotočivé zatáčce narazil na vnitřní stopě zezadu do Španěla a oba spadli.

Zatímco Pešek svůj stroj ještě dokázal rozpohybovat a dojel do cíle se sedmnáctisekundovou ztrátou za vítězem, Faubel už nepokračoval a závod pro něj poprvé v sezoně skončil bez bodového zisku. Peškovi návrat na trať vynesl alespoň tři body, na Faubela jich ztrácí osm, ale na Talmácsiho už 21. Sám má čtrnáctibodový náskok před Simonem Corsim, který dnes skončil sedmý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!