Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Pešek už MotoGP nepojede, nesehnal potřebné sponzory a peníze

Sport

  18:41
MIES (Švýcarsko) - Stejně jako v letošním roce by Česká republika měl mít trojnásobné zastoupení v mistrovství světa silničních motocyklů. Místo Lukáše Peška, který končí v královské kategorii MotoGP, se v nejslabší třídě Moto3 představí Karel Hanika. Karel Abraham v MotoGP i Jakub Kornfeil v Moto3 v šampionátu pokračují.

Český motocyklový závodník Lukáš Pešek foto: Mafra - David Neff

Vyplývá to z předběžných startovních listin, které zveřejnila Mezinárodní motocyklová federace. O tom, že bude v MS v roce 2014 startovat trojice Abraham, Kornfeil a Hanika, se rozhodlo již v minulých týdnech. Všichni měli již domluvené angažmá. Překvapivý není ani konec Peška, jenž letos startoval za italský tým Ioda Racing. Již v průběhu roku měl ale problémy finančně naplnit smlouvu.

"Tak se mi nepodařilo sehnat dostatek peněz. Příští rok zase u televize. Ciao," uvedl Pešek na svém facebookovém profilu. Ve startovní listině jej podle FIM měl nahradit Ital Niccolo Canepo, tým Ioda ale v tiskové zprávě uvedl, že druhého jezdce stále hledá. S Canepou se na spolupráci zatím nedohodl.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!