Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pět zápasů bez výhry. Chicago se v NBA trápí, nepomohlo ani devět bodů Satoranského

Tomáš Satoranský zapsal v duelu se Suns 9 bodů a 7 asistencí. foto: Reuters

Chicago - Basketbalisté Chicaga v NBA prohráli 116:121 ve Phoenixu a utrpěli pátou porážku za sebou. Tomáš Satoranský zaznamenal na palubovce druhého nejlepšího týmu Západní konference devět bodů a sedm asistencí. Suns dovedl ke čtvrté výhře v řadě 45 body Devin Booker.
  8:41

Bulls, kteří se museli obejít bez zraněného nejlepšího střelce Zacha LaVina a také Cobyho Whita, zažívají výsledkově nejhorší období v sezoně.

Satoranský odehrál přes 30 minut a 11 střeleckými pokusy vyrovnal své sezonní maximum. Košem ale skončily jen tři jeho střely z pole, z toho jedna ze čtyř trojek. V závěru se vyfauloval.

Po první čtvrtině prohrávalo Chicago 37:39. Satoranský v úvodním střídání zaznamenal pět bodů a čtyři asistence a byl to jeho nejlepší vstup do utkání. Druhý poločas zahájili domácí sérií 12:5, ale Chicago až šestnáctibodové manko nepoložilo. V závěrečné čtvrtině se přiblížilo i na rozdíl tří bodů, víc ale ne.

Phoenix výhru udržel v koncovce i díky přesné mušce z trestných hodů. Tu měl hlavně zkušený Chris Paul, autor 19 bodů a 14 asistencí.

Tomáš Satoranský zapsal v duelu se Suns 9 bodů a 7 asistencí.
Tomáš Satoranský

Všichni čtyři hráči, kteří nastoupili se Satoranským v základní pětce Chicaga, nastříleli dvouciferný počet bodů. Pivot Nikola Vučevič zaznamenal 24 bodů a 10 doskoků, po 19 bodech přidali Thaddeus Young a střídající Denzel Valentine. Double double zapsal také Lauri Markkanen za 16 bodů a 10 doskoků, 16 bodů měl i nováček Patrick Williams.

Los Angeles Lakers přišli o čerstvou posilu pivota Andreho Drummonda, jenž kvůli poraněnému palci odstoupil z utkání s Millwaukee, které porazilo obhájce titulu 112:97. Jrue Holiday se o to zasloužil 28 body, Řek Janis Adetokunbo 25 body a 10 doskoky.

Brooklyn se radoval z 33. vítězství v sezoně, díky kterému se posunul do čela Východní konference před Philadelphii. Nad Houstonem vyhrál 120:108 poté, co v koncovce hosty přestřílel 31:12. Skoro polovinu bodů Nets dala dvojice Joe Harris s 28 body a Kyrie Irving s 31 body, ke kterým připojil sezonní maximum 12 asistencí. Hvězdný střelec James Harden zápas proti svému bývalému týmu nedohrál kvůli potížím se stehnem, i tak pomohl Brooklynu k výhře 17 body.

Nejlepší týmsoutěže Utah zvítězil posedmé v řadě, když v Memphisu triumfoval i bez Donovana Mitchella 111:107. Mike Conley se na výhře podílel 26 body. Grizzlies nezachránilo ani 36 bodů Ja Moranta.

Basketbalisté Dallasu zvítězili v Bostonu 113:108. Luka Dončič se blýskl sedmi trojkami z jedenácti a celkem 36 body. Damian Lillard dovedl 33 body a 10 asistencemi Portland k výhře v Detroitu 124:101.

Autor: