130 let
Cyklista Petr Vakoč.

Cyklista Petr Vakoč. | foto: petrvakoc.com

Cyklista Vakoč uhájil ve 3. etapě závodu Kolem Polska žlutý trikot

Sport
  •   18:45
RZESZÓW/PRAHA - Český cyklista Petr Vakoč uhájil ve 3. etapě závodu Kolem Polska žlutý trikot lídra. Po 174 kilometrech rovinatého profilu mezi městy Kielce a Rzeszówem dojel ve stejném čase jako etapový vítěz Nizozemec Theo Bos a průběžné pořadí závodu WorldTour nadále vede o 27 sekund.

Člen belgického tým Omega Pharma-Quick Step se v pondělí blýskl nečekaným triumfem ve 2. etapě s cílem ve Varšavě. Po závěrečných 30 kilometrech v úniku Vakoč oblékl žlutý trikot a v něm pojede minimálně i středeční etapu do Katovic.

Druhé místo nadále patří Jevgeniji Hutarovičovi z Běloruska, stejný odstup necelé půlminuty má po i etapový vítěz Bos.

Ve středu čeká peloton nejdelší etapa s 236 kilometry, pak přijde horská etapa na Štrbské pleso. Šestý úsek prověří jezdce na okruzích v okolí Tatranské Bukoviny na polské straně Tater a v sobotu závod uzavře pětadvacetikilometrová časovka v Krakově.

Cyklistický etapový závod Kolem Polska (WorldTour) - 3. etapa Kielce - Rzeszów (174 km)

1. Bos (Niz./Belkin) 3:39:27, 2. Mezgec (Slovin./Giant), 3. Matthews (Austr./Orica), 4. Modolo (It./Lampre), 5. Hushovd (Nor./BMC), 6. Farrar (USA/Garmin), ...83. Vakoč (ČR/Omega Pharma-Quick Step) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Vakoč 14:50:55, 2. Hutarovič (Běl./AG2R), 3. Bos oba -27, 4. Majkin (Rus./RusVelo), 5. Mezgec oba -31, 6. Vallee (Belg./Lotto) -33.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz