Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Petra Kvitová titul v Sydney neobhájí. Omluvila se kvůli přetrvávajícím obtížím

Australian Open

  8:50
SYDNEY - Tenistka Petra Kvitová nebude obhajovat titul na turnaji v Sydney, který v neděli začal. Pořadatelům se omluvila s vysvětlením, že se stále necítí fit po nemoci, kvůli níž odstoupila ze soutěže v minulém týdnu v Šen-čenu.

Petra Kvitová. foto: Reuters

V Číně českou hvězdu postihly střevní potíže a nedohrála tam duel prvního kola s domácí Čeng Saj-saj. „Jsem hrozně zklamaná, že se musím odhlásit, ale bohužel se ještě necítím dobře,“ uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka a šestá hráčka světového žebříčku v prohlášení.

Kvitová skrečovala svůj první zápas nové sezony. Kvůli střevním problémům

„Jako pro obhájkyni titulu pro mě tento turnaj mnoho znamená. Těším se, že se sem v budoucnu vrátím,“ dodala Kvitová, jež vloni získala v Sydney titul po finálovém vítězství nad Karolínou Plíškovou.

Plíšková letos na turnaji, který je generálkou na Australian Open, plní roli nasazené pětky. Do pavouku dvouhry se dostala i Lucie Hradecká, přestože v posledním kole kvalifikace neuspěla s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou z Chorvatska. V turnaji se totiž uvolnilo ještě další místo po Polce Agnieszce Radwaňské, jež se omluvila kvůli zranění.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...