130 let

Petra Kvitová se proti Kristině Mladenovičové moc nenadřela. | foto: Reuters

Šarapovová, Radwaňská a Wozniacká. Kvitová zná soupeřky pro Turnaj mistryň

Asie
  •   12:22
SINGAPUR/PRAHA - Petra Kvitová se na tenisovém Turnaji mistryň v Singapuru utká v Bílé skupině s Ruskou Marií Šarapovovou, Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Dánkou Caroline Wozniackou.

Čtveřici v Červené skupině tvoří americká obhájkyně titulu a jednička světového žebříčku Serena Williamsová, Rumunka Simona Halepová, Eugenie Bouchardová z Kanady a Srbka Ana Ivanovičová. Rozhodl o tom sobotní los.

Čtyřiadvacetiletá dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se na Turnaj mistryň probojovala počtvrté za sebou. Po triumfu při premiéře v roce 2011 odstoupila o rok později po jednom utkání kvůli nemoci a loni po postupu ze skupiny nestačila v semifinále na Číňanku Li Na.

Nadhoz! Petra Kvitová na turnaji v Pekingu.
Petra Kvitová lituje pokažené výměny.
Náběh na síť! Petra Kvitová odvrací vysoký míček.
Petra Kvitová slaví vítězství na turnaji ve Wu-hanu.

I letos je jejím základním cílem postup ze skupiny. „Od toho by se to mohlo všechno odvíjet. Čím dál to půjde, tím budu radši,“ prohlásila Kvitová před cestou do Asie. S Šarapovovou má bilanci 2:6, naopak nad Radwaňskou vede 5:1 a z osmi vzájemných zápasů s Wozniackou vyhrála čtyři.

Williamsová bude na Turnaji mistryň, který začne v pondělí, útočit na třetí triumf za sebou a pátý v kariéře. V Singapuru má soutěž pro nejlepší hráčky sezony premiéru, ve čtyřhře se představí také Květa Peschkeová ve dvojici se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.