Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Petržela dovedl Petrohrad do čtvrtfinále Poháru UEFA

Sport

  20:12
Petrohrad - Fotbalisté Petrohradu pod vedením českého trenéra Vlastimila Petržely vybojovali historický postup do čtvrtfinále Poháru UEFA. Zenit prošel mezi nejlepší osmičku přes Olympique Marseille, s kterým dnes doma remizoval 1:1.

Vlastimil Petržela foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Rozhodující krok udělali Petrželovi svěřenci před týdnem ve Francii, kde předloňského finalistu soutěže překvapivě porazili 1:0. Jméno svého příštího soupeře se hráči ruského klubu dozvědí při pátečním losování.  Petrohrad, který kráčí ve stopách loňského senzačního vítěze Poháru UEFA CSKA Moskva, málem porazil slavného soupeře i podruhé. Reprezentační
útočník Keržakov po průniku po pravé straně hřiště poslal ruský klub v 69. minutě do vedení. Levačkou překonal náhradního gólmana Carrassa, jenž nahradil zraněného Bartheze, a při nepříliš těžké střele kanonýra Petrohradu se příliš nevytáhl.

Naději hostům vykřesal o pět minut později Déhu, který vyrovnal z volného kopu a vygradoval koncovku. Malafejev, jenž zaskakuje za zraněného slovenského brankáře Čontofalského, však další gól nepustil. Carrasso v poslední minutě završil své nevydařené vystoupení, když stáhl Keržakova a dostal červenou kartu.  Na postupu Petrohradu se podíleli i dva čeští fotbalisté. V základní sestavě nastoupil Radek Šírl, kterého v 63. minutě vystřídal Pavel Mareš.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!