Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Plašil: Chtěl bych hrát na čtyři záložníky

Sport

  21:55
PRAHA - Jedním z fotbalistů, jejichž start v sobotním utkání ve Slovinsku není jistý, je záložník Jaroslav Plašil. Hráč španělské Pamplony se může stát obětí záměru trenéra Petra Rady odehrát možná klíčový souboj kvalifikace mistrovství světa pouze se čtyřčlennou středovou řadou. Stejně jako jeho spoluhráči dnes Plašil před novináři tvrdil, že o chystané taktice ještě nic netuší.

Jaroslav Plašil (vpředu) faulovaný Dudkou. foto: ČTK

Rada má dvě možnosti, kde Plašila využít: buď na levé straně, nebo uprostřed. A nebo mu dát Černého Petra, aby ho obětoval týmovému plánu zaskočit soupeře brejkovou hrou. "Jak to bude, ale nikdo z nás zatím netuší. To musíte na trenéra. Za sebe však přiznám, že mám raději hru se čtyřmi záložníky a dvěma útočníky, protože to je ofenzivnější způsob, který mi svědčí více," přidal se Plašil k reprezentantům kolegům, kteří po odvážné taktice v Mariboru volají od úterního srazu.

Pokud by měl Rada vzít v úvahu současnou roli Plašila v klubu, pak by ho asi poslal na levou stranu. "Je pravda, že vždy jsem říkal, že mi to více svědčí uprostřed. Ale v klubu nyní nastupuji především nalevo," připustil záložník, že se svou rolí v Pamploně není příliš spokojen.

Je si však vědom, že osobní pocity musí při sestupových starostech svého zaměstnavatele stranou. "Naše hra sice není ideální, v klubu je cítit nervozita z možného sestupu, ale musíme se s tím vyrovnat. Do druhé ligy se nám nikomu nechce," prohlásil.

Naposledy Osasuna před reprezentační pauzou vyhrála, přesto Plašil přivítal cestu do Prahy za kamarády z národního mužstva. "Bez ohledu na výsledky se sem vždy těším, je tu dobrá parta a navíc si myslím, že mezinárodní fotbal na reprezentační úrovni je ještě o něco výše než klubová soutěž," uvedl.

I Plašilovi by prospělo, kdyby se vracel do Španělska s pocitem dobře odvedené práce a s vylepšenou náladou. A nejlépe se šesti kvalifikačním body. "Jedno je jasné: kvalifikace se blíží ke konci a už si velké ztráty nemůžeme dovolit. Dvě výhry by byl dobrý základ k postupu," prohlásil Plašil.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč