Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Plavcem roku se stala podle očekávání znakařka Baumrtová

Sport

  17:56
PRAHA - Mistryně Evropy v krátkém bazénu Simona Baumrtová se podle očekávání stala nejlepším sportovcem v anketě Českého svazu plaveckých sportů. Druhá skončila prsařka Petra Chocová, třetí místo obsadila polohovkářka Barbora Závadová. Ocenění převzali všichni vyhlášení ve středu odpoledne v pražském hotelu Lindner.

Simona Baumrtová vyhrála na olympijských hrách svoji rozplavbu na 200 metrů znak v novém českém rekordu 2:10,03 minuty. foto: ČTK

Nejlepším juniorem minulé sezony se stal talentovaný vytrvalec Jan Micka před další nadějnou reprezentantkou Lucií Svěcenou. Vítězství mezi dálkovými plavci patří Janu Pošmournému a kategorii synchronizovaných plavkyň podle očekávání ovládl duet Soňa Bernardová, Alžběta Dufková.

Baumrtová měla loni skvělou sezonu. Na letním mistrovství světa v Barceloně se dostala do finále závodu na 100 metrů znak, v němž obsadila šesté místo. Na poloviční trati byla devátá, na dvoustovce jedenáctá.

Svou formu udržela až do prosince, kdy na ME v krátkém bazénu získala v absolutní konkurenci titul na sprinterské padesátce, dvě stříbra na 100 a 200 metrů a bronz ve smíšené štafetě. Vše v českých rekordech.

Celkem má Baumrtová ve své sbírce už dvanáct medailí z vrcholných akcí.

Anketa Českého svazu plaveckých sportů

Plavání: 1. Baumrtová, 2. Chocová, 3. Závadová, 4. Micka, 5. Svěcená.

Junioři: 1. Micka, 2. Svěcená, 3. Grusová.

Dálkové plavání: 1. Pošmourný, 2. S. Rybářová, 3. Štěrbová.

Junioři: 1. Kozubek, 2. Baumrt, 3. Tobiáš.

Synchonizované plavání: 1. Bernardová, Dufková.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...