Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Plíšková i Šafářová padly po bitvách ve třech setech

Sport

  11:32
Toronto - Lucie Šafářová nevyužila ve čtvrtfinále turnaje v Torontu proti Sloane Stephensové tři mečboly a Američance podlehla 2:6, 6:1 a 5:7. Přemožitelka české tenistky se v semifinále utká s Dánkou Caroline Wozniackou, jež vyřadila světovou jedničku Karolínu Plíškovou.

Karolína Plíšková v semifinále French Open proti Simoně Halepové. foto: ČTK/AP

Po relativně jednoznačných prvních dvou setech zápas Šafářové se Stephensovou dospěl do dramatické závěrečné sady. V ní měla nejdříve navrch Američanka, jež vedla 3:1, česká tenistka však dokázala vývoj zvrátit a za stavu 5:4 podávala na postup do semifinále.

V desáté hře se však rozhořela málo vídaná bitva. Game trval patnáct minut, osmkrát byla shoda a Šafářová si vypracovala tři mečboly. Nedokázala je ale proměnit a naopak neodvrátila šestý brejkbol Stephensové, jež maratonskou hru ukončila křížným vítězným bekhendem.

Wimbledon 2017: Karolína Plíšková ve 2. kole proti Magdaleně Rybárikové.
Wimbledon 2017: Karolína Plíšková v souboji s Magdalenou Rybárikovou.

Ve zbývajícím průběhu využila Američanka psychickou výhodu a za stavu 6:5 vzala Šafářové podání čistou hrou. Po vítězství nad Petrou Kvitovou a Němkou Angelique Kerberovou tak aktuálně 934. hráčka žebříčku Stephensová postoupila poprvé v kariéře do semifinále turnaje Premier 5.

Bývalá světová jedenáctka přitom hraje teprve třetí turnaj od návratu k tenisu po téměř roční pauze kvůli zranění nohy, jež ji nepustilo na kurty od loňských olympijských her v Riu de Janeiro.

Další dvě čtvrtfinále v Torontu byly kvůli dešti odloženy na dnešek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!