Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plíšková v Římě stále živí naději na obhajobu titulu, čtvrtfinále si zahraje i Vondroušová

Karolína Plíšková si v Římě zahraje čtvrtfinále. foto: Reuters

Aktualizováno
Řím - Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále tenisového turnaje v Římě. Obhájkyně titulu a nasazená dvojka zdolala Rusku Annu Blinkovovou 6:4, 6:3 a poprvé od lednového Australian Open uspěla na okruhu WTA ve dvou utkáních po sobě. Mezi nejlepší osmičku s probojovala i Markéta Vondroušová.
  12:57

O čtvrtfinálovou účast bude dnes večer usilovat ještě Markéta Vondroušová, která se utká se Slovinkou Polonou Hercogovou.

Karolína Plíšková si v Římě zahraje čtvrtfinále.
Markéta Vondroušová si v Římě zahraje čtvrtfinále.

Plíšková, která měla v Římě v úvodním kole volno a ve středu porazila Barboru Strýcovou, si bez větších potíží poradila také s Blinkovovou. Ruskou tenistku, které patří v žebříčku 65. místo a do soutěže se dostala z kvalifikace, zdolala světová čtyřka i ve druhém vzájemném utkání.

Zápas sice začala prohraným vlastním servisem, ale vzápětí získala podání soupeřky a druhý brejk se jí povedl v desátém gamu, v němž neztratila ani fiftýn. 

Pařížský grandslam bez vítězky US Open. Ósakaová se odhlásila kvůli zranění

V druhé sadě vedla Plíšková už 5:1, pak sice ztratila podání, ale žádný zádrhel na cestě do čtvrtfinále nedopustila. Utkání zakončila opět čistou hrou. Vyhrát dva zápasy za sebou se Plíškové nepovedlo na předchozích čtyřech akcích WTA. 

S Mertensovou, světovou dvacítkou, se utká podruhé. Loni na trávě v Eastbourne jí rodačka z Loun povolila jen tři gamy.

Čtvrtfinále Masters v Římě si zahraje také Markéta Vondroušová. Jednadvacetiletá tenistka otočila duel se Slovinkou Hercogou a zvítězila 1:6, 6:1 a 7:6. V dalším kole ji čeká světová pětka Elina Svitolinová. 

Italian Open se hraje bez diváků, což se má o víkendu změnit. Na nedělní semifinálové zápasy i pondělní finále může přijít až 1000 fanoušků, oznámil dnes ministr sportu Vincenzo Spadafora. „Je to první, ale důležitý krok k normálnímu stavu ve sportu,“ řekl.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...