Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plíšková opět nestačila na Pegulaovou a v Dubaji končí, Krejčíková senzačně porazila Kuzněcovovou

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK

Dubaj - Tenistka Karolína Plíšková prohrála v Dubaji stejně jako před týdnem v Dauhá svůj druhý zápas na turnaji s Jessicou Pegulaovou, s Američankou utrpěla v osmifinále debakl 0:6, 2:6. Do čtvrtfinále naopak postoupila Barbora Krejčíková, jež porazila 6:3, 6:2 zkušenou Rusku Světlanu Kuzněcovovou.
  14:44

Osmifinále dnes ještě čeká Terezu Martincovou, která se střetne s přemožitelkou Markéty Vondroušové Cori Gauffovou z USA.

Světová šestka Plíšková s o 30 míst níže postavenou Pegulaovou prohrála v Kataru minulý týden ve čtvrtfinále hladce 3:6, 1:6 a dnes byl zápas ještě jednoznačnější. Často chybující turnajová dvojka uhrála jediné dva gamy na začátku druhého setu, ale vedení 2:0 k obratu nevyužila.

Osmadvacetiletá Plíšková se nemohla opřít o svou tradiční zbraň servis. Udělala sedm dvojchyb včetně závěrečné při mečbolu, po prvním servisu získala jen 34,5 procenta bodů a zápas prohrála za 53 minut. Pegulaová, jež v Dauhá vypadla v semifinále s Petrou Kvitovou, postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje WTA 1000.

Totéž se podařilo 63. hráčce světa Krejčíkové, která prošla mezi nejlepších osm na turnaji s téměř dvoumilionovou dotací bez ztráty setu. Elitní deblistka porazila podruhé za sebou singlovou grandslamovou šampionku, po Lotyšce Jeleně Ostapenkové si za hodinu a čtvrt poradila s pětatřicetiletou Kuzněcovovou.

„Mám radost. Pozitivní bylo, že jsem se dostala do hlavní soutěže, už to byla obrovská výhra a všechny ty zápasy navíc beru jako bonus. Jsem teď v zápasech hodně uvolněná a předvádím ten nejlepší výkon, jaký jsem schopná hrát,“ řekla Krejčíková Radiožurnálu.

Loni se jí podařilo dostat poprvé do elitní stovky, nyní se blíží dalšímu cíli. „Určitě by to bylo hezké, kdybych se dopracovala do padesátky, nebo i výš. Proto hraju, abych vyhrávala zápasy a makala každý balon. Takový cíl byl hodně s tou stovkou, a jak jsem ji pokořila, tak to ze mě hodně spadlo. Teď si to snažím užít a zkoušet hrát svůj nejlepší tenis. Ty polosny, které jsem měla, tak se mi splnily. Čím více si to užívám, tím hraju lepší tenis,“ dodala.

O semifinále si Krejčíková zahraje s Ruskou Anastasií Potapovovou.

Autor: