Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Plíšková porazila Kvitovou a postupuje do semifinále Turnaje mistryň, poražená končí

Sport

  11:37aktualizováno  16:19
SINGAPUR/PRAHA - Tenistka Karolína Plíšková zvládla lépe český duel na Turnaji mistryň a postoupila do semifinále. Pro Petru Kvitovou po prohře 3:6 a 4:6 turnaj v Singapuru skončil. S Plíškovou postoupila i Ukrajinka Elina Svitolinová, která v utkání s Dánkou Caroline Wozniackou vyhrála 2:1. Svitolinová jde dál z prvního místa, Plíšková ze druhého.

Karolína Plíšková se raduje z triumfu nad Caroline Wozniackou. foto: Reuters

Soupeřkou Plíškové v boji o finále bude vítězka Červené skupiny, která bude známa až v pátek. Nejlépe je na tom zatím Američanka Sloane Stephensová, ale vyhrát skupinu mohou i Němka Angelique Kerberová a Nizozemka Kiki Bertensová. Šance Japonky Naomi Ósakaová na semifinále je malá a skupinu už nevyhraje.

Karolína Plíšková se raduje z triumfu nad Caroline Wozniackou.
Ceremoniál Turnaje mistryň: Karolína Plíšková

„Nemůžu mít větší radost. Vždycky mě (Kvitová) předtím na turnajích porazila, ale cítila jsem šanci. Všechno šlo dobře a jsem ráda, že jsem znovu v semifinále,“ řekla Plíšková na kurtu. „Je to ještě daleko, na trofej nemyslím,“ doplnila.

Kvitová vyhrála první výměnu utkání, ale jinak vstoupila do zápasu nervózněji. Chybovala a ve druhé hře darovala Plíškové podání třemi dvojchybami. Plíšková naopak hrála soustředěně, nikam se nehnala a držela míč ve hře.

Po deseti minutách Plíšková vedla 4:0 a 40:0 při svém podání. Až pak se Kvitová zvedla, snížila na 2:4 a najednou se hrálo vyrovnaně. „Buď disciplinovanější než ona,“ nabádala Plíškovou trenérka Rennae Stubbsová a Plíšková její rady dodržela. Po patnácté nevynucené chybě Kvitové se radovala ze zisku prvního setu.

Pro Kvitovou po dvou předešlých prohrách ve skupině znamenala ztráta setu s Plíškovou konec nadějí na postup do semifinále. Viditelně se uvolnila, dovolovala si odvážnější údery a ve druhé sadě vedla 3:0 a 4:2. Vysoký standard Plíškové ale hru otočil, Kvitová znovu chybovala a Plíšková získala i druhý set. V závěru vyhrála dvanáct ze čtrnácti výměn a využila druhý mečbol. Po třech porážkách porazila Kvitovou na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Šestadvacetiletá Plíšková je na Turnaji mistryň potřetí za sebou a stejně jako loni postoupila do semifinále. Vítězka z roku 2011 Kvitová hrála Masters pošesté v kariéře a potřetí pro ni turnaj skončil už po skupině.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Dvouhra - Bílá skupina:

Karolína Plíšková (7-ČR) - Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:4.

13:30 Wozniacká (2-Dán.) - Svitolinová (6-Ukr.).

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Sestini Hlaváčková, Strýcová (3-ČR) - Klepačová, Martínezová (8-Slovin./Šp.) 6:1, 6:2,

15:00 Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Peschkeová, Melicharová (7-ČR/USA).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!