130 let
Petra Kvitová v souboji s Denisou Allertovou.

Petra Kvitová se bude v Šen-čenu snažit navázat na vítězství z roku 2011. | foto: Reuters

Plíšková s Kvitovou si proti sobě ve skupině Turnaje mistryň nezahrají, ve hře je rekordní odměna

Sport
  •   14:04aktualizováno  14:12
Šen-čen - České tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová se tentokrát na Turnaji mistryň ve skupině nepotkají. Světová dvojka Plíšková je v čínském Šen-čenu ve Fialové skupině a Kvitová v Červené.

Dnešní los rozhodl o tom, že Plíšková narazí na vítězku US Open Biancu Andreescuovou z Kanady, Rumunku Simonu Halepovou a ukrajinskou obhájkyni titulu Elinu Svitolinovou. Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová bude hrát se světovou jedničkou a vítězkou Roland Garros Ashleigh Bartyovou z Austrálie, Japonkou Naomi Ósakaovou, která ovládla Australian Open, a se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Loni se hrál Turnaj mistryň naposledy v Singapuru, kde na sebe české hvězdy narazily v Bílé skupině a Plíšková zvítězila ve dvou setech.

Turnaj začne v neděli a z každé skupiny postoupí dvě hráčky do semifinále, což se Plíškové podařilo dvakrát po sobě. Kvitová prošla ze skupiny se štěstím s jednou výhrou naposledy v roce 2015 a nakonec prohrála až ve finále.

Neporažená šampionka dvouhry z dotace 14 milionů dolarů získá 4,725 milionu dolarů (přes 109 milionů korun), což je největší prémie v ženském sportu.

Autor: ČTK